09:50

Oppskrift: Grove horn



God morgen! Vil starte dagen med legge ut oppskriften jeg laget i gr, nemlig grove horn med fyll. Laget i hovedsak med skinke og ost, men tok ogs brie og pepperoni i noen. Begge variantene var kjempegode, men uten tvil mest smak av de med pepperoni i seg. Disse gikk unna raskere enn jeg hadde sett for meg. Tenkte nemlig fryse ned, slik at vi hadde tilgjengelig en stund, men akkurat n ligger det bare et horn igjen p kjkkenbenken. Kveldsmat, frokost og skolelunsj, s var alle oppspist. Dobler oppskriften neste gang med andre ord! Gy lage noe nytt som faller i smak, s hper noen av dere ogs vil lage denne oppskriften.




Jeg fant en oppskrift som jeg gjorde litt om p, siden den inneholdt flere ting som jeg ikke fant i matbutikken. Googlet og fant produkter som va tilsvarende som det i oppskriften, s da er det jo ingen problemer. Her er ingrediensene:

- -
200 g hvetemel
225 g sammalt hvete grov
75 g pofiber (semper)
1 ts sukrin
1 ts salt
60 g smr
3 dl melk
1 pk trrgjr
ca 200 g ost (kan vre vanlig gulost, mozzarella eller brie)
ca 200 g skinke eller pepperoni

Sammenvispet egg til pensling
Topp det med sesamfr eller krydder og ost
- -




Slik gjr du: Bland alt melet (hvetemel, sammalt hvete grov og pofiber), sukrin og salt i en bolle. Smelt smret p svak varme, ha i melken og varm det til det er fingervarmt. Rr ut gjren i melkeblandingen, og ha dette over i melblandingen. Elt deigen til den er smidig og slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjkkenmaskin til dette.

Legg et kjkkenhndkle over bakebollen. La deigen heve p et lunt sted i ca 30 minutter. Mens den hever kan du skjre opp ost og eventuelt dele opp skinken. N deigen er ferdig hevet deler du den i to, og kjevler hver del til tykke pannekaker. Del hver "pannekake" i 8 passe store spisser. Legg p skinke og revet ost, eller annet fyll som du nsker bruke. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form som horn og legg dem p stekebrettet. Legg hndkle over hornene, og etterhev dem p et lunt sted i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen p 220 grader. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfr eller ost og litt krydder p (jeg brukte dette). Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter.





Namnam! S dette skal jeg lage igjen senere i dag ogs. Aleksander har det med ikke spise frokost fr etter skolen, siden han str opp like fr han m dra, og da tar han seg ikke tid til hverken spise eller ha med niste. Men i dag nr dette l p kjkkenbenken til han, s ble det bde frokost og lunsj. S det er jo en grunn i seg selv til ha dette tilgjengelig hele tiden.




Kategori: Mat.               4 kommentarer



4 kommentarer

Birgitte Aarland

27.11.2013 kl.11:40

Det s utrolig godt ut, det skal jeg lage :D

Christina i London!

27.11.2013 kl.12:41

Nam :D De s helt himmelske ut! Lurer p om jeg ikke m bake i dag eller i morgen jeg ogs *vann i munnen*

theresekristina

27.11.2013 kl.19:23

Ditta skal eg absolutt lage til helga :) Ka slags krydder brukte du?

June Holm

27.11.2013 kl.22:07

theresekristina: Brukte bare gastromat, siden jeg er veldig glad i det til ost og skinke :)

Skriv en ny kommentar

June Holm Hei! Jeg heter June Holm, er 23 r og utdannet tekstforfatter. Bor i Oslo, men er fra en liten bygd i Mre og Romsdal. P min blogg kan du lese om min hverdag, mote, skjnnhet, trening og kosthold. Kontakt: juneholm@hotmail.no



Sk i bloggen

Bloggdesign

hits Norske bloggerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggereMatbloggtoppen