16:54

Hjemmelaget sjokolade

I dag laget jeg hjemmelaget sjokolade for første gang, og resultatet ble faktisk imponerende godt! Smakte deilig mørk sjokolade, og så tilsatte jeg hakkede gojibær og tørkede blåbær for enda bedre smak. I sjokoladen vi kjøper i butikken har mange av næringsstoffer i kakaoen gått tapt på grunn av varmebehandling. Når man lager sjokolade hjemme, så blir det brukt kakaosmør og kokosolje/smør som smelter ved en veldig lav temperatur, så dette er med andre ord en sunnere sjokolade, som gir mer næring. Har bare brukt fire ingredienser og hele prosessen var veldig enkel. Trenger bare kakaopulver, kakaosmør, kokosolje/smør og agavenektar. Man kan også tilsette nøtter, tørkede bær, kokos eller lignende for enda mer smak. Jeg bestilte denne sjokoladepakken på Naturalis.no, og da var det med oppskrift for hvordan jeg skulle gå frem og beskrivelse av hvert produkt.

I tillegg til de fire basisproduktene kakaosmør, kakaopulver, kokosolje/smør og agavenektar, så brukte jeg tørket gojibær og blåbær for enda mer vitaminer og antioksidanter.

Kakaosmør: Kjent som Theobroma Olje og er det som brukes til å lage hvit sjokolade. Det er en svakt, gult og naturlig vegetabilsk fettstoff fra kakaobønner. Har en mild og god sjokoladesmak. Rått kakaosmør er kaldpresset, noe som beholder de naturlige næringsstoffene i størst mulig grad. Kakaosmør er et stabilt fettstoff og inneholder naturlig antioksidanter som hindrer harskning og som gir den holdbarhet på to til fem år. Kakaosmør er en populær ingrediens i kosmetikk og hupleieprodukter på grunn av den glatte teksturen og søte duften.

Kakaopulver: Rå kakao har mange næringsstoffer de færreste av oss får i oss i den daglige kosten. Det er en av de mest komplekse matvarene vi kan spise og inneholder over tre hundre forskjellige plantestoffer. Kakao inneholder blant annet svovel, magnesium, antioksidanter og en rekke andre viktige mineraler.

Kokosolje/smør: Det som skiller kokosnøttolje fra andre typer mettet fett er at det har en særlig positiv effekt på det gode HDL-kolestrolet. Gjør veldig godt for kroppen på flere ulike måter!

Agavenektar: Agavenektar: Består i hovedsak av fruktose og glukose. Agavenektar har lavere glykemisk indeks enn de fleste andre naturlige søtstoffer. Derfor er agavenektar et svært godt valg for folk som er følsomme for sukker, og ønsker å begrense svingninger i blodsukkeret.

Gojibær: Denne bæren har vært brukt i asiatisk urtemedisin i over 5000 år, og sees på av mange kinesere som en del av nøkkelen til vitalitet og et lengre liv. Regnes som en av de mest næringsrike matvarene vi har. Den er rik på protein, fullpakket med aminosyrer (18 ulike), rik på vitamin A, C og E. Gojibær har over 20 mineraler og vitaminer inkludert sink, jern, fosfor, riboflavin (B2) og betakaroten. Gojibærene er også fulle av antioksidanter. Mat med høyt innhold av antioksidanter kan bremse kroppens aldringsprosess, fordi disse motvirker frie radikaler som skader cellene våre.

Blåbær: Blåbær har et høyt fiberinnhold, noe som kan være gunstig for fordøyelsen. Dessuten inneholder blåbær vitamin C, samt en rekke antioksidanter. I mange land har blåbær med sine virkestoffer vært brukt i behandlingen av flere typer helseproblemer.

Oppskrift:

1 dl kokosolje
1 dl kakaosmør
2 dl kakaopulver
1 dl knuste nøtter, bær eller lignende
3 - 5 ss agavenektar

Varm kokosfettet og kakaosmøret til det er nesten flytende. Det er bedre å smelte fettet i et vannbad enn å bruke kokeplate hvor du har mindre kontroll på temperaturen. Blant alle ingrediensene i en bolle når kokosfettet og kakaosmøret er smeltet sammen. Prøvesmak blandingen for å sjekke om den er passe søt og juster eventuelt med kakaopulver og agavenektar. Når alt er godt blandet, så fordeler du det i en panne dekket med bakepapir og setter det i kjøleskapet eller fryseren for 10 - 20 minutter.

_________________________________________________________________________________________________________________Naaam! Jeg koste meg skikkelig med å lage sjokoladen og ikke minst med noen biter i solveggen. Akkurat nå er jeg og mamma på tur til Ålesund, så jeg blogger fra bilen. Vi skal besøke båtfestivalen som åpnet i dag. Gleder meg til en koselig ettermiddag!


Kategori: Mat.               3 kommentarer3 kommentarer

Renate Krokstad

09.07.2014 kl.16:58

Smart!

Terese Hagen

09.07.2014 kl.17:45

Så godt ut! Kos deg i Ålesund <3

Elsker den byen. Bor i Molde, så ikke langt unna :-D

theresekristina

09.07.2014 kl.23:16

Nam :D Kjenne eg gleda meg enda meir til å flytte til Ålesund når folk skrive om det :)

Skriv en ny kommentar

June Holm Hei! Jeg heter June Holm, er 23 år og utdannet tekstforfatter. Bor i Oslo, men er fra en liten bygd i Møre og Romsdal. På min blogg kan du lese om min hverdag, mote, skjønnhet, trening og kosthold. Kontakt: juneholm@hotmail.noSøk i bloggen

Bloggdesign

hits Norske bloggerBloggist.no - Toppliste for bloggereBloggist.no - Toppliste for bloggereMatbloggtoppen