IKKE LENGRE EN KJÆRESTEJENTE

For fire år siden var jeg nyforelsket og følte meg så ufattelig heldig. Det skulle så lite til for å få meg til å smile en hel dag eller lengre enn det. Denne lykkefølelsen unner jeg virkelig alle, og jeg hadde ikke hatt noe mot å kjenne på den hver dag selv.

Nå har alt det fine mellom to personer fått et punktum. Et kapittel er over, og et nytt har startet. Selv om det føles rart, så føles det også riktig. Jeg vet at mange lurer på hvordan jeg har det, og akkurat nå føler jeg for å dele litt mer. Når man ikke lengre har den personen man har delt “alt” med tidligere, så føles det godt å åpne seg på andre måter. Det å gå gjennom et brudd er jeg ikke alene om, og det er klart at dette ikke er en enkel prosess. Selv om jeg har taklet det overraskende bra, så har jeg hatt det tungt også. For meg var den tyngste prosessen i begynnelsen. Jeg gråt de første dagene, følte meg tom og ugjenkjennelig. Jeg kunne også ta meg selv i å kjede meg, noe jeg aldri har gjort før. Jeg tror dette kaoset kom av redsel. Det tar litt tid å innse at det man har vært to om før, er man alene om nå. Det er heller ikke bare bare å finne den personen man vil sovne med hver kveld og våkne med dagen etter. Enda vanskeligere er det å finne en man vil dele et nytt kapittel med. Det er alt for mye som skal klaffe. Men før jeg tar skrittet videre, tror jeg det er viktig å være litt ensom.

Denne ensomheten er vanskelig. Faktisk veldig vanskelig. Jeg skulle helst ønske at en helt spesiell person var der før jeg sovnet, at jeg kunne ligge trygt i en armkroken og vite at det var en gjensidig kjærlighet mellom oss. Tipper jeg ikke er den eneste med disse tankene? Men så ligger jeg der faktisk helt alene. Uten noen ved siden av, uten noen som sier de er glad i meg og uten et god natt-kyss. Jeg er ikke personen som lar en kortvarig trøst være der over natten, for så ønske en ny kjærlighetssorg velkommen dagen etter. Nå ønsker jeg heller å være selvstendig. Så ser jeg på det gamle og det nye som en erfaring. Det er slik man vokser og det er slik man lærer av. Sakte, men sikkert innser jeg hvor bra dette er for meg.

Jeg er ei kjærestejente som ikke er det lengre. Jeg foretrekker heller å ha én nær enn å ha ti forskjellige å holde på med. Det er en grunn til at det jeg savner mest er nærhet fra noen som betyr mye, og som man vet man kan føle seg trygg hos uansett hva. Ikke minst å dele alt av tanker uten at det føles merkelig. Jeg er et stort følelsesmenneske og det er ofte jeg har alt for mye på hjertet, som jeg bare må få ut. Nå er jeg heldig å ha andre enn en kjæreste å dele disse tankene med, og det setter jeg uendelig stor pris på. Så om jeg ikke har verdens beste kjæreste lengre, så har jeg uten tvil verdens beste venner og familie. Med slike lyspunkt i livet er et brudd enklere å takle.

Jeg har aldri hørt noen si at et brudd er lett. Det er mye man må gi slipp på, men det er også et hav av andre muligheter der ute. Sistnevnte vet jeg det kan være lett å glemme. Jeg trodde ikke noe på at jeg én dag kom til å få det bedre, men allerede nå ser jeg at dette var det riktige og at jeg er på vei til å få det bedre. Jeg for min del har tenkt mye på at jeg vil reise eller gjøre noe annet helt for meg selv. Jeg har ikke lengre en annen person å ta hensyn til, så hvorfor ikke? Hoppe på et fly og komme tilbake når jeg føler for det.

Selv om jeg ikke unner noen det samme, og selv om jeg ikke ønsker å gå gjennom det samme igjen, så vet man aldri hva som kan skje. Så om noen går gjennom et brudd, eller vurderer det, så håper jeg valget er nøye gjennomtenkt. Jeg synes ikke det å gjøre det slutt skal være en “enkel løsning”, jeg synes heller man bør kjempe og jobbe for at det skal fungere før man tar beslutningen. Som jeg fikk fortalt av en viktig person i livet mitt: “Det å være i et forhold er en kontinuerlig prosess om å tilpasse seg hverandre”. Det er så sant.

Har ikke delt så personlige innlegg på år og dag, men jeg vet dere likte det før. Det var tross alt derfor mange av dere leste bloggen min. Fordi jeg skilte meg ut og hadde tekster som gikk litt under overflaten. Vil dere har flere slike innlegg? Jeg synes det er litt skummelt, men gjør det gjerne om det blir satt pris på.