REKDALSHESTEN

Erika og Thomas kom hele veien fra Oslo til Tomrefjord i går, og da måtte jeg selvsagt vise de et av de fineste fjellene her i området, og det er etter min mening Rekdalshesten. En superfin tur, og viktigst av alt – to fornøyde østlendinger! I morgen har vi en roadtrip sammen til hovedstaden, for på mandag starter hverdagen med jobb igjen. Det skal egentlig bli godt å komme i gang igjen, selv om ferie har vært helt magisk!

DSC_0067

Her har vi Norges sprekeste chihuahua! Han tok seg like bra ut som oss, og logret med halen hele veien. Verdens beste lille venn ♥

DSC_0158DSC_0169DSC_0188

Haha, vi bare jaaaaddaa!


DSC_0191
DSC_0227DSC_0277DSC_0278

Se på de da! Kjærestene ♥
DSC_0282
Etter fjellturen ble det kajakk og årets første bad i norsk sjø. Deilig! Nå skal vi nyte lørdagskvelden, så snakkes vi i morgen!

HELGEN SOM IKKE GLEMMES

God mandag! Bergen, du har vært helt fantastisk ♥ Jeg har gått glipp av noe som ikke har vært her siden jeg var to år, for dette har uten tvil vært en av de beste helgene jeg har hatt det året her. Booket meg inn hos beste Julia, og her har kompisen vår Andreas også bodd. Som vi har kost oss! Vi har spist mye god mat, hatt to vellykket kvelder på byen, ledd mye, hengt med andre venner.Nå skal jeg nyte siste rest av tiden i Bergen før jeg setter nesen mot Tomrefjord igjen.

DSC_0088
DSC_0087

DSC_0101DSC_0152DSC_0016DSC_0039

I går hadde vi en koselig avslutning på Escalon Fløybanen, og det var virkelig den beste tapasen jeg har smakt. Om man vil ha god sushi her må Sumo og iSushi prøves ut, for de topper alle sushirestaurantene jeg har vært på i Oslo (…og du må lete litt for å finne noen som er mer glad i sushi enn meg). Nå skal jeg snart si ha det bra til Julia som skal på skolen, og så skal jeg dra innom Jeanette Helen på jobb, før jeg må takke helt for meg. Håper alt står bra til med dere!

NEW YORK-GUIDE

New York er etter min mening en by som alle bør oppleve om de har muligheten! Min kjære venninne Inga-Sofie, som har bodd i New York i flere år nå, har skrevet en New York-guide som jeg mener alle bør få med seg! Her får du bli bedre kjent med byen som aldri sover, og ikke minst få med deg det som absolutt bør oppleves om du tar turen til storbyen! Les denne guiden fra ei som er lommekjent i storbyen.

Følg @ingakrohn på Instagram om du vil få med deg hverdagen hennes i NYC.

Jeg har laget guiden etter områder. Grunnen til dette er fordi mange ofte får det travelt når de reiser til New York og stresser med å komme seg fra A til B og rekke alt de vil se. Trafikken i byen kan være brutal og dersom du ikke setter deg inn i subway-systemet kan du bli sittende lenge i en taxi som sitter fast i trafikken. Så tips nummer en: kjøp subwaykort og last ned et kartappen over subwayen til smarttelefonene din!

Central Park

Central Park er nydelig gjennom alle årstider. Til tross for at det kan være mange turister er parken enorm og det føles sjelden trykkende. Du kan ta beina fatt, leie hest-og-kjerre, sykkeltaxi eller egen sykkel/rulleskøyter. Rulleskøyter er kanskje noe for dere ute der med god koordinasjon, selv er jeg bare glad for at jeg kom fra det med livet i behold. Omtrent midt i parken ligger båtsjøen. Her går det an å leie robåt eller ta en matbit i båthuset. Selv synes jeg det beste er å ta med seg litt mat og drikke selv og finne et koselig sted å ha piknik. Dersom du bor nært parken kan jeg absolutt anbefale å dra på joggetur tidlig om morgenen. Da er det nesten ingen turister, bare «vanlige New Yorkere» og parken har en helt spesiell atmosfære.

På sør-øst hjørnet av Central Park møter du 5th Avenue. Her ligger Plaza Hotel som du kanskje husker fra Hjemme Alene-filmen, og den svært populære Apple-butikken som ser ut som en stor glasskube. Nedover avenuen ligger mange av de aller største flagship-butikkene, for eksempel Zara, Topshop, NikeTown og ikke minst Tiffanys. Varehusene Bergdorf Goodman og Saks Fifth Avenue ligger også her, så det er bare å ta frem lommeboka.

nyc1West Village

Dette er nok et av New Yorks koseligste områder. Husene er lave og gatene har grønne trær. Her kan du sitte på trappa til Carrie fra Sex and the City eller spise søtsaker på Magnolia Bakery. På Bleecker Street finner du shopping med butikker som Mulberry, Diptyque, Marc Jacobs (i tillegg til Marc Jacobs bookshop) med mange fler. Det er mange små og søte restauranter å velge mellom både for søndagsbrunch eller middag, men liker du mexicansk mat anbefaler jeg Molè på 57 Jane Street.

nyc2Uptown/Midtown

Turistmekka (-eller helvette). Her finner du Times Sq (42nd st x Broadway). Jeg anbefaler absolutt å ta en tur innom på kveldstid for å ha opplevd det, men jeg, som de fleste andre som er bosatt i New York, drar bare på Times Sq dersom vi absolutt må. Første gangen jeg kom til New York trodde jeg at dette var stedet å være. Der tok jeg feil. Alle turistene, selgerne og Spiderman, The Naked Cowboy, Hello Kitty og Kakemonsteret kan bli litt i meste laget. Dersom du har tid vil jeg anbefale deg å bare sette deg ned et sted å se på folk, for her er det svært god people watching.

Her ligger også de fleste musikalene og showene. Jeg har sett Mama Mia, Les Miserables og Rock of Ages. Alle anbefales! Dersom du er der rundt juletider er Nøtteknekkeren hos New York City Ballett helt nydelig!

Rundt ti kvartaler sør for Times Square ligger Herald Square. Her finner du Macys, Victorias Secret sin flagship store, sammen med mange andre butikker som Forever 21, H&M og Zara. Like ved ligger også Empire State building som er svært populær for å se på utsikten. Dersom du ikke er veldig glad i å stå i kø, vil jeg heller anbefale en tur opp på Top of the Rock på Rockefeller Center. Mindre mennesker og minst like fin utsikt (kjøp billetter på nettet på forhånd). Et kvartal fra Herald Square ligger Madison Square Garden med diverse konserter og sportsarrangementer.

nyc3Meatpacking District

Litt nord for West Village ligger Meatpacking. Området er kjent for et yrende natteliv og mulighetene er mange. Felles for de aller fleste er at se-og-bli-sett-regelen gjelder. The Standard Hotel har to rooftop klubber; Boom Boom Room og Le Bain. Førstnevnte er svært posh og vanskeligere å komme inn på. Le Bain er mer klubbaktig og navnet kommer av at det midt inne i klubben ligger et basseng. Begge stedene har like fin utsikt. I første etasje ligger restauranten The Standard Grill. Dream Hotel er det ultimate partyhotellet. I samme bygning finner du flere utesteder og restauranter. Tao Downtown er en asian-fusion restaurant og lounge som blir til nattklubb senere på kvelden. Dersom kjendisspotting er din greie kan dette være stedet. I øverste etasje ligger PHD som har fin utsikt over skylinen. Videre kan du gå på Number 8 eller Electric room som bare ligger et par dører bortenfor. Du har kanskje hørt om 1Oak fra Jay Z`s sangtekst, Up&Down, Avenue eller Catch? Dette er alle nattklubber som du kan finne i samme område, alt etter hva du foretrekker.

Å komme inn på flere av disse stedene kan være vanskelig dersom du ikke kjenner noen eller har kontakter. Likevel er det ikke noen hemmelighet at jentegjengen kommer enklere inn enn guttegjengen og at det hjelper å kle seg pent.

Det er likevel ikke bare på kveldstid det er noe å gjøre i dette området. Chelsea Market er en stor bygning med mange mindre butikker og markeder. Her kan du kjøpe alt fra fancy sjokolade og gå på sample sales til å spise hummer på pappfat. Like utenfor ligger Highline Park. Tidligere var dette en togskinne som var hevet over bakken. Nå er toget borte og det er omgjort til en grønn og fin park som strekker seg helt fra 14th street til 34th street. Definitivt verdt en titt.

nyc4Soho

Her finner du etter min mening den beste shoppingen siden det meste er samlet på et sted. Har du en dyp lommebok kan du handle på Chanel og Prada, er du på budsjett finner du H&M og Zara bare noen kvartaler unna. Av shopping blir man sulten og da finnes det også mange alternativer. Grey Dog ligger på 244 Mulberry street og er en koselig og laidback kafè som serverer bra og billig mat. Om du liker meksikansk er Tacombi like oppi gata (267 Elizabeth Street) verdt besøket. Delicatessen (54 prince street) er en av mine favoritter med sine Cheeseburger Spring Rolls og Truffle Fries.

nyc5East Village/Lower East Side

Det er ikke mange år siden dette var et område man helst ikke ville ferdes i. Mye har skjedd og nå er det her jeg er bosatt. Området har lave mursteinsbydninger og de typiske branntrappene på utsiden av bygningene (hvor jeg nyter frokosten min). Områdene blir mer og mer populære og det åpner nye butikker og restauranter hele tiden. LA-baserte Reformation har sin butikk på LES og de har nydelige kjoler! Eggshop er en av mine absolutte favorittsteder å spise frokost eller lunch/brunch. Den ligger på grensen mellom LES og Soho og serverer alt som har med egg å gjøre. Stedet er svært lite og i helgene står køen rundt kvartalet. Ellers kryr det av små kaffesteder, søte butikker og vintagebutikker hvor du kan finne skatter dersom du har tid til å lete litt.

nyc6Financial District

Her finner du først og fremst Ground Zero, minnesmerket etter terrorangrepene 11. september. Området er laget av Snøhetta og er veldig pent. Inngang hit er gratis. Like rundt hjørnet ligger også Wall Street. Noe jeg absolutt kan anbefale å gjøre er å fly helikopter rundt Manhattan. Selve turen er ikke så dyr og kan bookes på forhånd på nettet. Vel verdt pengene! Her nede går også ferga over til Staten Island. Den er gratis og går forbi Frihetsgudinnen. Nydelig i solnedgang! Jeg har bodd i New York i flere år og har enda ikke tatt turen ut til øya hvor statuen står. Dette er fordi alle sier det bare er et turistkaos og at den like gjerne kan bli sett på avstand.

nyc7 Brooklyn

Williamsburg ligger i Brooklyn bare et stopp fra Manhattan med subwayen. Nede ved vannet er det marked i sommerhalvåret. Lørdag er det et matmarked som heter Smørgåsburg med uendelige muligheter av street-food. Søndager er det flea market hvor du kan gå på skattejakt. Resten av Williamsburg har også søte restauranter, kafèer og utesteder.

Dersom du blir lei av trynefaktor og champagneflasker kan Output være noe for deg. Dette er en klubb i et omgjort varehus. De har også en takterrasse og billetter kan kjøpes på forhånd på nett eller i døra. Aurora er en restaurant på 70 grand street hvor de har kjempegod mat med de ferskeste ingrediensene. Prøv den stenovnsbakte pizzaen! Føler du for å slappe litt av ligger McCarren Park mellom Williamsburg og Greenpoint. En liten, men koselig park. På hjørnet ligger det en bar hvor de selger margarithas i diskret take-away-kopper (synlig offentlig drikking er ulovlig) som det går an å ta med seg på piknik i parken.

Brooklyn Bridge park er et must. Her kan du nyte en is på plena imens du ser solnedgangen over Manhattan skyline. Du kan enten ta subwayen eller taxi hit, eller så kan du ta rusleturen over Brooklyn Bridge.

nyc8

HEI BERGEN

Hei dere! På meg ble det en spontantur til Bergen i går. Bestilte meg billett, sov fire timer og stod opp halv fem på morgenen for å ta første fly. Haha, men jeg angrer ikke et sekund! Både Julia og Jeanette Helen hadde spurt noen ganger tidligere i uken om jeg ville komme, og siden både familie og venner var opptatt de kommende dagene tenkte jeg det var på tide å komme seg til denne vakre byen. Har faktisk ikke vært her siden jeg var 2 år, og husker ikke særlig fra den turen. Skal ikke bli like lenge til neste gang, for jeg har kost meg veldig så langt!

DSC_0176
DSC_0154
DSC_0184
DSC_0125

DSC_0135DSC_0051DSC_0106

FØLELSEN AV Å KOMME HJEM

DSC_0094

Prøver å finne ord som kan beskrive følelsen jeg får hver gang jeg kommer hjem, men det er jammen ikke lett! Det er hvert fall ufattelig deilig. For meg har det blitt mye mer spesielt og betydelig å komme hjem til Tomrefjorden etter å ha bodd noen år i Oslo. For hver gang jeg tar turen hjem setter jeg mer pris på det jeg har her også. I mine øyner er dette verdens vakreste sted og jeg får en helt egen ro i kroppen her. Ferie er så deilig nå og jeg nyter det til det fulle ♥

DSC_0097
DSC_0048

I går tok jeg turen til Hallvardfjellet på Sunnmøre, første turen siden jeg kom hjem, men flere fjellturer blir det! Var så uheldig å bli syk med det samme jeg fikk ferie, men har likevel fått mye tid med venner og familie, i tillegg til at jeg har kost meg noen dager på Smøla. Håper dere har hatt en deilig ferie og at den fortsetter bra! ♥