NYTT KJØKKENBORD PÅ 1-2-3

God kveld fra Oslo

I dag tok jeg tidligste flyet tilbake til hovedstaden igjen. Snilleste mamma og pappa som kjørte meg klokken 05:00 på morgenkvisten. Dro rett fra flyplassen til jobb, og etter jeg kom hjem til leiligheten har jeg vært så produktiv. Merker at en ferie har hjulpet på, for kroppen har plutselig så mye mer energi!

Alle kjøkkenskap har fått en opprydning, og det var på tide! Fant ting jeg ikke visste vi hadde en gang, haha. Så tok jeg fatt i prosjekt kjøkkenbord. Dette har vi hatt lyst til å gjøre en stund. Når jeg ser resultatetet, så skulle jeg ønske vi hadde gjort det før, for dette gjorde seg virkelig. Best av alt, det var overraskende enkelt.

_MG_8826

Bordet er et gammelt og tungt trebord. Hadde en del stygge flekker og riper. Bordet ga følelsen av at det tok mesteparten av rommet, siden trefargen var så dominant. Etter å hatt på kontaktpapir med marmor ble både rommet og bordet som nytt. Det ble plutseling med åpent og lyst.

_MG_8842
_MG_8845
_MG_8857

Dette kontaktpapiret kjøpte vi i mars, så det var på høy tid å gjøre noe med det. Nå orket jeg ikke å la det vente lenger, og tok saken i egne hender (selv om jeg trodde vi måtte være 3 stykk for å få til dette). Dette var mye lettere enn jeg hadde sett for meg. Elsker resultatet!

ROMSDALEN PÅ SITT BESTE

God 4. juledag

I dag var jeg så heldig å våkne til panoramautsikt fra Seilet. Det var rene maleriet utenfor vinduet, med blått hav og snødekkede fjell så langt øyet kunne se. Nydelig soloppgang ble vi også vitne til. Seilet har ikke bare et helt unikt design, men jeg er også overbevist om at de byr på Moldes fineste utsikt!

_MG_8767
_MG_8764

Red Hot spilte opp til julekonsert i Bjørnsonhuset (som ligger i samme bygg som Seilet), og sammen med flere venner tok vi turen over fjorden for å få med oss showet. I stedet for å ha lang reisevei hjem når det hele var over, fant vi ut at det beste var å sjekke inn på hotellet. Det var et godt valg! Deilig å ha hotellseng rett i nærheten og en storslått hotellfrokost i dag. En vellykket kveld, morgen og overnatting. Jeg koste meg så mye!

_MG_8797
_MG_8790
_MG_8804
_MG_8823

JENTENES JULEBORD ’15

Hvert år samles vi 2. juledag for å ha jentenes julebord! Det var nok en gang vellykket, for du verden så gøy vi har det sammen. Finnes ikke et kjedelig øyeblikk når vi samles! I år, som i fjor, tok alle med en tapasrett hver, så det var mange fristelser på bordet. Vi laget også quiz, så var det selvsagt mye musikk og dans. Dette er rett og slett en herlig jentegjeng! Så glad i disse gode og fine jentene 

julebord2
julebord5
julebord8

Inga-Sofie, Astrid, Lovise, Natalie, Josefine, meg, Cecilie, Birgitte og Ingrid. Fine jentene mine
_MG_8553

_MG_8579_1

I kveld er det klar for enda en julefest! Det er helt greit synes jeg når det bare er en gang i året. Gleder meg!

6 ÅR SIDEN

I dag er det akkurat seks år siden. Seks år siden julen ble helomvendt fra glede til noe vondt. Det er selvsagt tungt å skrive det, ikke minst sårt å tenke på. Det ripper opp i en vond tid, likevel føler jeg for å dele. I blant må man se tilbake, for å se hvor langt man har kommet.

Det var siste skoledag før ferie. Vi møttes på en bar med nisseluer og fine kjoler. Nå skulle vi endelig glede oss over at julen var her. Smilene var store, vi danset og hadde det gøy.

Så tok kvelden en vending. En vending jeg ikke var i stand til å takle. Samme natt ble jeg utsatt for et ord jeg nøler med å skrive. Voldtekt. Det skjedde for andre gang. 22. desember startet med å dra til sykehuset. 23. desember satt jeg i politiavhør. 24. desember måtte jeg på nytt legebesøk. Julen ble plutselig ikke noe jeg satt pris på. Det var ingenting å glede seg over.

Jeg lå i sengen og gråt, da familien satt samlet i stuen. Jeg ville ikke stå opp, kjenne på følelsene igjen, og heller ikke tenke noe mer. Julen var ødelagt, fordi jeg var ødelagt. Romjulen ble til flere politiavhør, forhandlinger med skoler og flytting. Det jeg hadde gledet meg mest til, ble lagt i grus.

Nå har jeg lagt det bak meg. 6 år har gått. Datoene har klistret seg fast i hjernebarken, men høytiden skal ikke få en stopper for det. Jeg har kommet meg videre, og har de siste årene gledet meg over høytiden. Nå føler jeg meg ekstra heldig for det jeg har, og for det jeg har foran meg.

Nå har jeg mye større forståelse for de som ikke har det lett. Spesielt i denne tiden. Det er mange som må oppleve «min jul» år etter år. Alle med ulike historier, vel og merke. En jul der det bare finnes noe å grue seg til, ikke noe å glede seg til. Derfor sitter jeg med et stort ønske om at alle skal oppleve denne tiden som fin. For jeg vet hvor mye det betyr å se frem til juletiden. Man kan ikke redde verden, men man kan gjøre en forskjell. En forskjell som kan bety mer enn du tror.

Se deg rundt.
Gled noen.
Bidra med noe.
Ta vare på de rundt deg.
Vis kjærlighet.

Dette innlegget ligger så langt inne, men noe forteller meg at det kan gi håp. Håp om at noen kommer seg lettere gjennom julen. For selv om det ikke er noe du gleder deg til nå, så kan du glede deg over det neste år. Det ønsker jeg, og håper jeg. Alle fortjener å oppleve juletiden som fin. Og dette er tiden for å vise ekstra kjærlighet.

Om du ikke gleder deg over julen, så vil det føles lettere å fortelle det til noen. Om det er vanskelig å snakke med noen som står deg nær, kan du ringe en hjelpetelefon, ta kontakt med legesenteret eller få hjelp med psykolog. Jeg har fått inn veldig mange mailer, og prøver i beste evne å svare på alle. Om du vil skrive til meg ([email protected]), så skal jeg følge opp, og vil sette av tid til dette i julen.

DENNE FILMEN MÅ DERE SE I JULEN

Fine lesere! God søndagsmorgen

Denne uken var jeg så heldig å få med meg førpremieren av JOY. Denne filmen skrev jeg om forrige søndag også, og noen lesere ble trukket til å være med. Det var så hyggelig å dele denne opplevelsen med flere! Skal ærlig innrømme jeg var litt småskeptisk etter å ha lest om filmen og sett traileren. Var litt usikker på om det var min type film. Der tok jeg grundig feil! For denne filmen ble jeg helt revet med av, og sa til meg seg etterpå at det var uten tvil en av de beste filmene jeg har sett i 2015. Så inspirerende, levende og spennende. JOY er basert på en sann historie, og slike filmer gir meg noe mer.

Filmen ga inntrykk, derfor gikk jeg ut av kinosalen og spurte samtlige «likte du den?». Dette i håp om at jeg kunne dele min entusiasme med de. Det kunne jeg heldigvis, for alle ble glad i denne filmen. I begynnelsen tenkte jeg at den var litt treg, men når handlingen bygde seg opp og avslutningen ble som den ble, så tenkte jeg at helheten var perfekt. Denne MÅ dere bare se i julen. Den har førpremiere 25. desember, og slik jeg kjenner 1. juledag så er det en rolig dag med familiekos og glede, så hva med å få med familie eller venner på denne premieren? Jeg tror ikke du vil angre!

_MG_8314
_MG_8315

Kino er virkelig undervurdert spør du meg, gir så mye større filmopplevelse! Denne gangen var vi en liten gjeng som fikk salen for oss selv, siden dette var en førpremiere. Det ble lite og intimt, men veldig kos! De to siste bildene har jeg lånt fra bloggen til Glenn. På bloggen hans kan du vinne kinobilletter til JOY! Nå skal jeg dra meg opp av senga, og ta fatt på søndagen. Som jeg elsker søndager, og dere skal ikke se bort fra at det blir kino igjen i kveld – det er jo så hyggelig!

joy1
www.glennhenriksen.no-543

JØLEØNSKR

Aller mest ønsker jeg meg at alle skal få en fin juletid! Selv kan jeg nesten ikke vente til å dra hjem til jul. Sette meg på toget, dra opp en god bok, ha julemusikk på ørene og innimellom nyte utsikten av norsk natur. Det skal bli så skjønt å kjenne følelsen av at julen er nærmere enn noen gang! Gleder meg til å se igjen familien, fineste hunden og så klart alle venner. Tanken på det som venter meg gjør meg varm i hele kroppen, og jeg vet at julestemningen ikke kommer før jeg trer inn døren hos familien. Mine aller kjæreste og Canelo-vennen som kommer til å slikke ansiktet mitt en evighet. Og det som setter ekstra stemning –pyntet juletre, gaver under treet, pepperkakehus og lukten av mammas julemat.

Kan heller ikke vente til å slå ut håret og kjenne følelsen av ferie! Jentenes julebord og juledans har blitt en tradisjon, og det gleder jeg meg veldig til. Blir så godt å få se igjen alle de fine ansiktene. Skal heller ikke legge skjul at jeg gleder meg til å ligge med god samvittighet på sofaen, med tre nøtter til Askepott på skjermen.

Mitt største ønske for julen er selvsagt alle skal oppleve det som en fin høytid! Derfor har jeg nå sendt en melding med GLEDE til 2490. Da gleder man noen som gruer seg til jul. Pengene går til Kirkens Bymisjon. De arrangerer 16 åpne feiringer i mange norske byer på julaften, og ved å sende en melding (80 kroner), sørger man for å gi to julemiddager i gave. I dag skal jeg også pakke julegaver og gi til Fattighuset. Jeg har så mye fint, som jeg vet noen kan få mer glede av enn meg. Jeg gleder meg sånn til å levere det, og det vil nok gjøre hjertet mitt ekstra varmt i førjulstiden.

DSC_0279DSC_0287DSC_0282Fra julaften i fjor ♥

DSC_0271DSC_0262DSC_0267DSC_0252DSC_0198

På min ønskeliste for julen er det ikke de materialistiske tingene som gjelder, men rett og slett KJÆRLIGHET! Det er selvsagt koselig å få gaver, men for min del hadde det betydd enda mer om noen vil sende GLEDE til 2490, eller å gi en fin gave til Fattighuset eller noen andre som trenger det. Men jeg vet hvor koselig det er å gi selv, og noen vil gi til meg også, så jeg har snekret sammen en liste med opplevelser jeg setter pris på og ting som jeg vil ha bruk for. Så dette er min materialistiske ønskeliste:

ønsker1

EN ROADTRIP SOM IKKE BLIR GLEMT

Jeg kom over en hyggelig overraske på MacBooken min, som jeg har helt glemt å dele med dere – og dette er for fint til å ikke dele, synes jeg! Erika og Thomas kjørte fra Østlandet til Tomrefjord for å besøke meg i sommerferien. Det ble til fine minner og bilder!

Erika og Thomas er det fineste kjæresteparet jeg kjenner, og jeg slipper heldigvis å føle meg som femte hjulet på vogna i deres selskap. Vi er litt Ole, Dole og Doffen sammen, og slik har det vært siden jeg møtte Thomas for første gang. De møttes akkurat i det jeg ble singel. Jeg tenkte selvsagt –Herregud, så typisk! Nå som vi skulle være singel sammen for første gang… Den tanken måtte jeg slå fra meg, for hos de var det kjærlighet ved første blikk! Jeg hadde kjærlighetssorg når jeg skulle møte Thomas for første gang. I det han kom inn døra vår, så stod jeg med trillende tårer, det styggeste antrekket jeg eide og et hår som så ut som et kråkereir. Thomas så meg heldigvis for den jeg var likevel. Allerede første natten han sov over, så fikk jeg dele seng med det nyforelskede paret. Snakk om å være raus! Vips, så følte jeg meg plutselig ikke så trist og lei meg likevel. Thomas hadde det som plommen i egget med ei jente på hver side av seg. Haha. Etter dette var det greit at bestevenninna hadde funnet sin store kjærlighet, akkurat i det jeg var blitt nysingel!

DSC_0308
DSC_0292-2

Siste dag av ferien min kjørte vi fra Tomrefjord til Oslo, med en stor omvei. Vi begynte på den «vanlige» veien, men etter å ha kjørt en time forbi Trollstien, fant Erika og Thomas ut at det hadde vært hyggelig å kjøre dit. Jeg sitter i baksetet, og bare «seriøst, skal vi ikke komme frem til Oslo i dag?!». Det skulle vi ikke, haha. Så da kjørte vi tilbake igjen da, og vel så det. Fant veien opp til Trollstien, og da tenkte jeg egentlig at det var verdt det. Utrolig flott natur, flott utsikt og en tur som alle bør oppleve en gang!

DSC_0053
trip3
trip4
DSC_0012
trip1

Vi har hatt noen impulsive turer sammen det siste året, og på den første roadtrippen vår hadde vi en billek. Den som svarte feil tre ganger, måtte ut av bilen å «mune». Det vil si; Stoppe på en holde plass, dra ned buksa og shake ass foran bilene som kjører forbi i 10 sekunder. På en motorvei på Østlandet er det ganske mange biler som rekker å kjøre forbi på de sekundene. Hvem tror dere tapte hver eneste gang?! Joda, det var meg. Etter det har de bare gitt meg navne Mune June. Her muner jeg og Erika på toppen av Trollstien. Alle turistene måtte bare vike unna rumpene våre. Vi bare «Jaaaadda, her føler vi oss hjemme».

DSC_0112
DSC_0114
DSC_0122

Etter Trollstien kjørte vi mot Geiranger, så de fikk se verdens flotteste fjord og fjell! Dette er norsk natur på sitt beste.

DSC_0148
DSC_0155

Vi var riktig nok ikke hjemme før klokken hadde passert godt over midnatt, men den lange kjøreturen var så verdt det. Om man vil ha seg en flott tur fra Østlandet til Romsdalen, så må man kjøre rundt Geiranger. Tar litt lengre tid, men man sitter igjen med så mye mer når reisen er overstått. Vi var så heldig med været også, så det ble en perfekt avslutning på sommerferien!

SOMMERMINNER

Kom over bilder fra sommeren, og fikk et lite stikk i hjertet fordi jeg savner det slik. Uten tvil min beste sommer! Fikk brukt mesteparten av sommeren i Oslo, men det ble også Tomrefjord, Bergen, Slottsfjell og Palmesus. Mye tid med de fineste folka jeg kjenner, massevis av energi og glede! Nå skal jeg nyte desember og jul, men skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg helt sykt til neste sommer også. Den skal bli minst like bra!

Her er en oppsummering fra Snapchat:snaps

Som jeg delte på snap i går kveld, så døde iPhonen min på trening på lørdag. Den lå bare på bakken mens jeg tok noen øvelser, og i det jeg tar opp telefonen er den svart. Tenkte ikke noe særlig over det da, bare at jeg måtte lade den opp når jeg kom hjem. Var innom Apple i går og fikk beskjed om at håpet var ute siden jeg hadde byttet skjerm hos noen andre enn de. Kostbar lærepenge, siden jeg ikke har hatt den i tre måneder en gang. Så aldri bytt knust iPhone skjerm hos noen andre enn Eplehuset. Ny iPhone må jeg ha, litt trist å ikke kunne sjekke snappene dere sender meg hver dag blant annet. Får heldigvis låne telefonen til Glenn innimellom for å sjekke, men da vet dere hvorfor jeg har vært litt off der. Kommer sterkere tilbake snart håper jeg

SMILE IN MY HEART

Søndager er så gode! I skrivende stund har både jeg og Glenn dratt dynene ut fra soverommet og opp i sofakroken. I ukedagene er det som regel mye som skjer, så vi får ikke sett alt for mye til hverandre. Søndager derimot, det er dagen som er satt av til å sove lenge og bare kose oss i hverandres selskap. Deilig å få ladet opp til ny uke! Vi har ledd så mye at vi kjenner det i magemusklene nå, for morsomt har vi det – enten om vi er utenfor døren eller liggende i hver vår sofakrok.

Her kommer gårsdagens antrekk, og mitt siste kjøp. Elsker denne strikkede kjolen, med belte i midjen. Jeg er så glad i høye halser om dagen.

IMG_9844

IMG_9833

IMG_9991
IMG_9998

Sist gang jeg la ut blogginnlegg der jeg ikke trekte så mye på smilebåndet fikk jeg flere bekymringsmeldinger, så tenkte det var like greit å legge til her at alt er bare bra! Smilet kan ikke gå rundt på hvert eneste bilde, men veldig hyggelig at dere bryr dere. Lover at jeg smiler i hjertet, hihi! Klem til dere