NÅR KROPPEN SIER STOPP

Solen glimter gjennom persiennene og inn på det mørke soverommet. Jeg enser det, men kroppen er så sliten at jeg er likegyldig til det. Det eneste jeg har gjort den siste tiden er å sove og hvile. Å bevege litt på seg gjør vondt, og det å komme seg opp fra sengen føles nesten umulig. Hvis jeg først kommer meg opp av sengen føles det som jeg går i slow-motion, mens resten av verden går fra meg. Det er som at jeg har falt ned i et dypt, sort hull. Og hvordan jeg skal komme meg opp igjen vet jeg ikke, for både fysisk og psykisk er jeg på bunn.

Slik har jeg hatt det den siste tiden, og det er grunnen til at jeg ikke har oppdatert som før på sosiale medier. Jeg er utbrent, og har møtt veggen. Dette har ikke kommet over natten, men det er en konsekvens av hvordan jeg behandlet meg selv over lang tid. Jeg husker ikke sist jeg slappet av eller lyttet til meg selv. Sakte men sikkert dalte alt nedover, mens jeg fortsatte å presse meg selv. En morgen sa alt stopp, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å holde sengen. Det å stå opp, lage mat, være sosial og bruke energi ble en utfordring. Jeg blir fullstendig utmattet bare av å gå en liten tur eller å gjøre noe som krever litt av meg. Denne kontrasten fra å konstant være i hundre, til å være på null er ganske stor.

I stedet for å kjenne på hvordan jeg har hatt det, har jeg fylt timeplanen min med enda mer. Jeg har hatt et enormt press på meg selv, sagt ja til alt og tenkt på andre før meg selv. Det er ingen som takker deg fordi du sliter deg ut, og man er heller ikke så begeistret over seg selv når man ligger i fosterstilling kveld etter kveld, gråter og spør selv selv hva meningen med livet er. Jeg visste ikke hvem June var lengre. Alt er en konsekvens av at jeg ikke har lyttet til meg selv. I hodet mitt har det kun vært fokus på å gi, gi og gi. Jeg har alltid vært siste prioritet i mitt liv. Jeg har kun meg selv å takke, men jeg visste ikke før nå hvilken konsekvenser dette kunne ha. En ting er sikkert, jeg har fått meg en stor lærepenge. Når jeg er frisk igjen skal jeg utvilsomt ta bedre vare på meg selv enn noen gang før. Den dagen skal jeg være så takknemlig og glad for å ha kommet meg videre! Dette unner jeg ingen, så ta vare på dere selv.

utbrent

Fem personlighetstrekk som kan gjøre deg utbrent:
1. Du stiller høye krav til deg selv
2. Du er veldig omtenksom
3. Du har vanskeligheter med å si nei
4. Du er ofte skuffet over deg selv
5. Du tenker mer på alle andre enn deg selv

Hva kan man gjøre for å slippe å bli utbrent?
– Slappe av
– Be andre om hjelp
– Sette grenser
– Sove godt og nok
– Bruke tid på seg selv
– Være ute i naturen
– Tenke over egne verdier og handle i tråd med de
– Være med personer som gir deg energi

Tenk på seg selv, for du er viktig!

TIMEGLASSET RENNER I SAMME TEMPO

God søndag ♥ Å våkne opplagt klokken syv en søndagsmorgen, er lenge siden for min del, men det var utrolig deilig også. Jeg har brukt uken på å være snill mot meg selv. Slappe av, ta tak i ting og prøve å ikke stresse. Jeg går som regel med skuldrene langt opp til ørene, en rastløshet og uro i kroppen – men nå er det faktisk nok! Man kan ikke være ti plasser samtidig, og man lurer bare seg selv om man aldri stopper opp for å lytte til hva kroppen sier. Timeglasset renner i samme tempo uansett hvordan man bruker tiden, men å stoppe opp i blant, lytte og kjenne på hvordan man har det er noe jeg skal bli flinkere til. Man er et like godt menneske om man ikke sier ja til al. Det viktigste er å ha det bra på innsiden, og da blir vel alt annet mye bedre også? Dette er min lærepenge i tiden fremover.

Husker ikke sist jeg slappet så mye av som jeg har gjort de siste dagene. Tror jeg snakker år og dag her. Ting har gått i alt for høyt tempo i alt for lang tid nå, så det å stoppe opp var helt nødvendig nå. I går hadde jeg kosekveld med Ane Marte, som jeg bodde i kollektiv med tidligere! Så koselig å få tid med henne igjen ♥ Vi var ute å spiste på favorittrestauranten min tidlig på kvelden, og så dro vi hjem til meg, hoppet i pysjen og bare slappet av. Godt å ikke føle på at man går glipp av hele verden med å ikke drar ut en kveld, for slik kan man ta igjen en hvilken som helst annen helg. I dag har jeg en del jobb på planen, og da er det godt å være opplagt!

IMG_0034-2
IMG_0045-2
IMG_9964-2

Sko: NLY Shoes
Jeans: Topshop
Topp: Bik Bok
Kåpe: ONLY

IMG_0123-2
IMG_0104-2
IMG_0071-2
IMG_0097

I dag står det faktisk litt på planen! Jeg skal jobbe med bloggen, innom jobb for å lansere en spennende nyhet og senere i kveld skal jeg på veldedighetsmiddag. Ingen problem å være produktiv en søndag når man har ladet opp hele uken! Ha en fin dag, og lad godt opp til den nye uken ♥

STRØMSTAD SPA

God morgen! Jeg håper alt står bra til med dere ♥ I helgen tok jeg turen til Strømstad Spa sammen med den fantastiske gjengen i United Influencers. For en flott gjeng vi er! Er så mange fine personligheter, gode venner og mye kjærlighet til stede når vi samles. Føler jeg har kommet så nære mange av de, og det betyr veldig mye for meg.

Vi hadde årets første Kick Off og det er ikke noe tull når event-komitéen i UI slår seg sammen for å arrangere noe. Her var det fullt program fra start til slutt med foredrag, flinke artister, aktiviteter og fest. Gøøøy!

IMG_9611

IMG_9562IMG_9574IMG_9579IMG_9625Får litt sommerfølelse av disse bildene! Palmer, blått hav og brygge… Åååh, så fint ♥ Hånda opp for alle som gleder seg til tiden som er i vente! Jeg rekker den hvert fall høyt opp!