JEG SKAL REISE JORDEN RUNDT!

Det er med skjelvende tastetrykk jeg skriver dette. Pulsen er høy. Smilet er stort. Jeg har nemlig fått en helt spesiell mulighet. Billettene er booket. Reisen er klar. Jeg skal reise jorden rundt!

Det å reise har allitd betydd mye for meg. De siste årene har jeg savnet det. Å reise gir lærdom, inntrykk, opplevelser og minner. Nå skal jeg dra på en helt spesiell reise, som skal vare i tre måneder. Drømmedestinasjon etter drømmedestinasjon. Når året er omme, skal jeg sitte med opplevelser for livet og minner jeg aldri ville vært foruten.

Tilbudet kom til meg da jeg var veldig syk. Jeg hadde så lyst å si ja, men jeg var også usikker, redd, bekymret, fortvilet og forvirret. Kom jeg til å klare det? Det var en sjanse å ta, men jeg tok sjansen. Sa jeg nei, kom jeg mest sannsynlig til å angre resten av livet. Denne muligheten kom jeg aldri til å få igjen. Jeg måtte bare. Nå har jeg tro på at dette er det beste som kunne ha skjedd meg. Det vil gi meg så mye, som jeg aldri hadde fått oppleve på noen annen måte. Det skal bli en ny fase, et nytt kapittel og en ny start.

Jeg stod i bakgården en søndagskveld da telefonen kom. «June, jeg lurer på om du vil reise jorden rundt med meg?». Så brått. Så uventet. Jeg fikk tårer i øynene, og klarte ikke å holde gledeshylet inne. Vi snakket en stund i telefonen. Tydeligvis hadde jeg vært litt ivrig og glad. Plutselig stod det en sint nabo i boksershortsen. «Hva i **** feiler det deg?» «Hvor rusa er du?». Jeg ble vettskremt. Jeg var jo helt nøktern der jeg stod. Bare kjente et adrenalin som hadde vært fraværende i noen måneder. Noe som for så vidt var et godt tegn. Jeg beklaget. Forsvarte meg med at jeg bare hadde fått en positiv beskjed. Klarte ikke å holde gleden inne, og heller ikke jubelen. Forstyrret beklageligvis nattesøvnen til naboene med dette. Dagen etter var jeg heldigvis tilgitt.

Nå er jeg glad, tekknemlig, rørt og stolt over denne muligheten. Jeg er overbevist om at det blir en fantastisk reise. Magefølelsen min er god. Jeg har ikke gledet meg så mye til noe på mange år. Det er et godt tegn, og det betyr så mye for meg. Akkurat nå føles det som jeg er på riktig vei, og jeg gleder meg til å ta dere med videre på reisen.

Destinasjonene deler jeg om ikke lenge!

EN MÅNED IGJEN

I dag har jeg startet på en nedtelling, for det er akkurat en måned til noe helt spesielt skjer i livet mitt. Jeg sa i et intervju en gang at jeg drømmer om å ta med leserne mine på en helt spesiell reise, nå går denne drømmen snart i oppfyllelse. Ingen drømmer er for små! Det føltes både nødvendig og riktig å gjøre noe helt nytt i livet mitt, og dere skal selvsagt få ta del i dette.

Knipset noen bilder i Oslo forrige uke, og det er litt kontrast til ferien jeg er på nå. Oslo vs. Smøla. Storbyen føles fjern akkurat her jeg er nå, med bølgeskvulp, måkeskrik og fullstendig harmoni. Akkurat nå skal jeg sette meg på terrassen for å spise krabbe, som er hentet rett fra havgapet. Håper dere nyter sommer, sol og kos – det fortjener dere!

DSC_0177-2
DSC_0171-2
DSC_0256-2

FRA STORBY TIL FERIEØY

Jeg vet ikke om et sted som er mer fredfullt enn Smøla. Her kjenner man lukten av sjø hvor enn man er på øya, man føler at vinden har med seg saltvann fra sjøen og måkeskrikene er heller ikke langt unna. Virkelig idyllisk, og et flott ferieparadis! Pappa er oppvokst her, og familien min har tatt over barndomshjemmet hans og pusset det opp.

Mamma og pappa og jeg, kom hit i går, og det første vi gjorde var å gå ned til båten for å fiske. Vi så niser i havgapet og fikk syv fisker på kroken. Ble torsk til middag i dag, og ingen fisk smaker bedre enn den man fisker selv. Her kommer jeg nok til å kose meg resten av uken, for akkurat nå er det ingenting som føles bedre enn å være her. Her skal jeg slappe av, kose meg med familie, skrive, lese og jobbe med foredrag. Norsk ferie er ikke feil i slike omgivelser

DSC_0024
DSC_0015
DSC_0020
DSC_0009

DSC_0002

BLÅTUR

Jeg kom hjem til Tomrefjord og familien min i går kveld –det var så godt. I dag arrangerte mamma blåtur. Ut i det blå, med flere opplevelser i vente. Vi kjørte først til Magerholm, og tok fergen videre til Sykkylven. Derfra kjørte vi til Strandafjellet, og der tok vi gondol opp til fjelltoppen. Der gikk vi til neste topp, før vi tok turen til restauranten med fantastisk utsikt over fjord og fjell. Der spiste vi dagens middag, før vi tok en ekstra runde i gondolen. Altså, for en fantastisk natur vi har her i Norge, og utsikten fra gondolen var helt fenomenal!

Vi tok en annen rute hjem igjen. Da kjørte vi innom Valldal for å sikre oss Norges beste jordbær. Videre kjørte vi til Gudbrandsjuvet, som en en flott foss med fine turmuligheter og utsikter. Så avsluttet vi på Trollstien. Det er et sted alle bør oppleve! Kjører man veien opp dit, så får man seg en naturopplevelse som aldri glemmes. Jeg har vært der fem ganger nå, men blir ikke lei. Alltid like flott å ta turen dit! Er du romsdaling eller sunnmøring, er dette en tur som må oppleves før eller siden. Skal du feriere eller reise i nærheten, bør du også oppleve det! Norsk sommer kan utvilsomt være like flott som utenlandsferie ♥

DSC_0087

Jeg og fine søsteren min, Malin!

DSC_0091
DSC_0105
DSC_0030
DSC_0042
DSC_0036
DSC_0057
DSC_0117
DSC_0128

Ingen tvil om at middagen smaker ekstra godt når den er ute i naturen eller på reise. Jeg bestilte speketallerken med rømmegrøt, og det var så godt. Ordentlig norsk husmannskost!

DSC_0018

BOKTIPS?

Jeg har endelig fått tilbake leselysten, og lest flere bøker enn noen gang den siste tiden! Har alltid elsket å lese, men har dessverre ikke prioritert det på lenge eller funnet roen til det. Nå derimot, er det rett og slett fantastisk å dykke hodet i en god bok. De siste månedene har jeg lest meg gjennom triologien Fifty Shades of Grey (noen år senere enn andre), og oppfølgeren som er fra Christians perspektiv som heter Grey.

De siste bøkene på leselisten er Et helt halvt år og Etter deg. Altså, disse bøkene er bare helt magiske. Vanskelig å legge fra seg bøkene før de er utlest. Jeg så filmen på kino, og ble helt forelsket i denne kjærlighetshistorien. Måtte starte på boken samme dag, og nå er jeg også ferdig med Etter deg. Oppfølgeren av Et helt halv år, står absolutt til forventningene! Disse anbefales varmt.

Jeg er også veldig glad i bøker basert på virkelige historier, så har blant annet lest Bryt stillheten, Bak lukkede dører, Oprah og nå holder jeg på med Mammas svik. Gleder meg til den dagen jeg selv skal gi ut bok, og det er ingen tvil om at god lesing er til inspirasjon for dette.

Nå trenger jeg noen boktips, for før jeg vet ordet av det så er det jeg har liggende ferdig lest. Har dere noen gode bøker å anbefale? Alt mottas med stor takk, både biografier, dokumentarer, krim og romaner. Tar selvsagt vare på alle forslagene dere kommer med, og skriver de opp på listen min ♥

DSC_0022
DSC_0013

RIHANNA LIVE

Mørke lepper, slitte vintagejakker, fine jenter og den deiligste musikken jeg har vært vitne til. I går var jeg så heldig å se Rihanna live for 3. gang! Fikk meg Golde Circle-billett til Rihanna sin Anti World Tour, som var i Telenor Arena. Virkelig en opplevelse jeg kommer til å leve lenge på. Stemmen min er litt ru i dag kan man si, for det var ikke noe som holdt gledeshylene mine inne. Helt i ekstase hun da, men musikken til denne dama har virkelig betydd mye for meg de siste årene. Rihanna er helt rå, og stemmen hennes like så. Her er en liten stemningsrapport fra kvelden ♥

IMG_3559-3
IMG_3558-3
IMG_3557-3

Jeg dro sammen med Inga-Sofie, Cecilie og Synnøve. Gode jentene, som i tillegg til Rihanna, gjorde kvelden min perfekt!


riri1