BILDEDRYSS: MONKEY FOREST

DSC_0399-2


Her kommer enda mer fra Monkey Forest i Ubud, Bali. Her nyter vi siste dagen vår, før turen går videre til Gili Islands. Det har vært deilig å slikke sol ved bassengkanten og funnet oss til rette på favorittstedet vårt her, som er en organisk kafé med bare vegetarmat. Maten smaker fantastisk, og man finner roen med en gang man kommer inn døren her. Earth Cafe heter den, og samme café ligger også i Seminyak.

I går delte jeg en video fra Monkey Forest, men nå vil jeg dele noen av bildene jeg knipset og skrive mer om denne opplevelsen. Vi har nemlig våknet opp hver morgen med flere apekatter utenfor vinduet vårt, så fikk vi fortalt at det var fordi Monkey Forest lå like ved bungalowen vi bor i. Bare 100 meter fra der vi bor nå, så ligger denne store skogen med hundrevis av aper. Monkey Forest er habitatet til apene og her de oppholder seg for det meste, men dette er et område som ikke er sperret av som i en dyrepark. Det er helt åpent og fritt for apekattene, men de har ansatte som passer på at de har det bra og får mat. Man kan også besøke skogen, og apekattene har ikke noe mot besøk. Faktisk synes de det er veldig spennende! Man skal selvsagt ta noen forhåndsregler, som å ikke gi de noe annet enn bananer, ikke kose med de eller være borti de –med mindre de selv ønsker det. Blir de sinte, så sier de fra og i verste fall biter de.

Ikke vanskelig å forstå at vi er i slekt med apene etter et besøk her. Man kunne se mor, far og barn sitte sammen. Baby-apene suger melk fra brystet til moren og er svært knyttet til foreldrene sine. De er også smarte, for har du noe som glitrer eller ser verdifullt ut, så er det mer enn en ape som vil ta det fra deg. De selger nemlig gjenstander mot bananer. Var flere av de som prøvde å ta GoPro-kamraet mitt, for dekselet utenpå glinset slik, haha. De leker rundt, og noen kan også slåss. Var mer enn en gang vi så de leke i trærne over et vann, og de prøvde å dytte hverandre ned fra grenen så noen skulle falle i vannet. Underholdende å se på, og det så også ut som de hadde det gøy!

Her kommer et stort bildedryss fra dagen, og jeg smelter fullstendig av disse bildene. Så mange nydelige øyeblikk ♥

DSC_0154
DSC_0151
DSC_0136
DSC_0141
DSC_0125
DSC_0118

DSC_0085

DSC_0099
DSC_0049
DSC_0058
DSC_0021
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0159
DSC_0313
DSC_0330
DSC_0345
DSC_0356
DSC_0476
DSC_0460

SURF’S UP

Surfecampen er dessverre over for denne gang (jeg kommer tilbake), så vi har flyttet oss fra Canggu til Seminyak. I morgen går turen videre til en enda mer spennende destinasjon, og der oppholder vi oss til stedet er ferdig utforsket. Etter det så går turen til Gili-øyene. De er så idylliske, og hvert eneste bilde roper ut «dette stedet må du bare besøke, fordi det er så ufattelig fint». Dagene går unna som aldri før, og det er nesten uforståelig å tenke på at 23 dager er gått allerede. Nyt hvert sekund dere, for akkurat dette øyeblikket kommer ikke tilbake. Det har jeg tenkt mange ganger i løpet av denne reisen ♥

I dag måtte vi trå til litt shopping. Har virkelig savnet et filmkamera her, og hva er vel bedre enn Go Pro når man er backpacker? Lite, lett og kan brukes overalt. Det er jo perfekt, så fremover kommer det reisefilmer til dere.

DSC_0074-3
Her i Indonesia er klokken seks timer etter dere, så nå må jeg lukke øynene og sove godt. Klem fra meg!

THE SHADY SHACK

Hei søndag! Skulle virkelig ønske Norge var like flink på vegetarmat som enkelte andre land. Her i Bali er det så godt og fristende utvalg at kjøtt ikke er savnet. Spesielt The Shady Shack, som ligger like ved Lapoint sin surfecamp, har blitt flittig besøkt av oss. Alt fra ulike smoothie-skåler til gode vegetarmiddager. Kom nylig derfra nå, og da ble det veggieburger. Virkelig min nye favoritt, og er det godt laget til smaker de mye bedre enn den «typiske» burgeren synes jeg. Ser ikke dette fristende ut så vet ikke jeg! Sunt er det også ♥

DSC_0443
DSC_0436
DSC_0473
DSC_0462
DSC_0432
DSC_0483
DSC_0426

The Shady Shack må absolutt besøkes om du er i Canggu! I kveld er siste kveld på Lapoint sin surfecamp, så vi skal ha en avslutning med hele gjengen. Trist å avslutte her, men gleder meg også til å få sett flere steder på denne idylliske øyen.

SURFECAMP

GHer på Lapoint sin surfecamp i Bali, tar vi ikke fri, men å kose oss det kan vi. Både på og utenfor surfebrettet. Jeg har alltid visst at jeg har elsket sjø og bading. Etter å ha brukt dagene på å lære å surfe, så kan jeg ikke si at jeg elsker det mindre. Du verden for en opplevelse det er, og jeg kan nesten ikke vente til jeg mestrer surfebrettet enda bedre. Merker progresjon for hver dag, og de gangene jeg står gjennom alle bølgene, så jubler jeg høyt inni meg. Den følelsen er helt fantastisk, og man blir så glad av å mestre noe man ønsker å få til, og på sikt bli veldig flink til! Jeg har allerede bestemt meg for å ta level 2 & 3 av surfekurset senere.

Vi starter dagene her med felles frokost, før vi drar til stranden der vi surfer. Der har vi undervisning og får hjelp av instruktører som er flinke til å forklare, veilede og gi hjelp. Etter noen timer både i vannet og på land, så får vi fritimer for å spise lunsj, shoppe eller gjøre noe annet vi ønsker. Halvveis i dagene drar vi tilbake til campen, og flere ettermiddager er det annet opplegg, som yoga, volleyball eller andre morsomheter. Vi har to badebasseng her, grøntområde og flotte fellesareal både inne og ute. Jeg storkoser meg her, fordi stemningen og folkene her er så herlig ♥

DSC_0338-3
DSC_0314
DSC_0319
DSC_0410
DSC_0356
DSC_0373
DSC_0242
DSC_0368

JUST WANNA HANG HERE

Da vi kom til Koh Tao i Thailand, var vi så heldig å få sjekke inn i den største villaen på øya. Det majestetiske huset har utsikt over hele øya. Helt fantastisk utsikt, eget badebasseng og en stor hengehuske over vannet. Her kunne jeg tilbrakt uke etter uke for denne utsikten og roen gir virkelig terapi. I tillegg til at man får sol på kroppen. Det var rett og slett en drøm å få oppholde seg her. Vet absolutt hvor jeg vil tilbringe mer tid neste gang jeg besøker Thailand. Perfekt sted for å ta med familie eller en vennegjeng, siden man har mange rom, bad, stort uteområde og andre fasiliteter her. Man har også egen manager og sjåfør under oppholdet. Fikk veldig mange spørsmål på Snapchat om hvor det var vil bodde, og ønsket selvsagt vise dere flere bilder fra dette paradiset.

DSC_0329-2-2
DSC_0338-2
DSC_0296-2

Denne hengehusken kunne jeg gjerne tatt med meg hjem, eller hatt tilgjengelig oftere! Gleder meg til å vise dere mer fra dette paradiset, vi har knipset hundrevis av bilder og filmet en hel del derfra.

Klokken er seks timer foran dere i Norge, så nå er den blitt over midnatt og jeg må si god natt. Nyt kvelden deres videre ♥

SWIM AT PA LA-U WATERFALL

To uker har gått utrolig fort, og oppholdet i Thailand er over for nå. Neste destinasjon står for tur, og det med blandet følelser. Har hatt det utrolig fint, men gleder meg også til å se mer av verden. Jeg har utrolig mange bilder og opplevelser jeg vil dele med dere, så det kommer selvsagt mer fra reisen. Nå sitter vi på flyplassen i Bangkok, og her blir vi hele natten til flyet går i morgen tidlig.

Forrige innlegg fortalte jeg om Kaeng Krachan National Park, og jeg fortsetter med bildene vi tok i Pa La-U Waterfall. Et helt nydelig sted å skyte bilder på. Ikke bare det, men dette var det beste badet i Thailand. Så avkjølende i motsetning til saltvannet som er like varmt som på land. En times kjøretur fra Hua Hin, så er du der!

DSC_0329
DSC_0232
DSC_0240
DSC_0178
DSC_0169
DSC_0126

Er noen timer før flyet går, så frem til det skal jeg forhåndsskrive en del innlegg til dere. Gleder meg til å oppdatere dere på hva som har skjedd de siste dagene –og ikke minst fra det som venter i Bali. Surfecamp, her kommer jeg!

KAENG KRACHAN NATIONAL PARK

God helg ♥ Vi fikk lyst å oppleve naturen i Thailand, på sitt mest fuktige og frodige. En times kjøretur fra Hua Hin finner man Kaeng Krachan National Park, som er mest kjent for Pa La-U Waterfall. På fjelltoppen finner man en nasjonalpark. De fargerike sommerfuglene flyr i sirkel rundt deg under besøket, fiskene vrimler i vanner og man hører fuglene kvitre i kor. Veldig flott opplevelse, og det var selvsagt nødvendig med et bad også i selve fossen. Som regel er vannet i Thailand like varmt som på land, men her var det friskt og avkjølende. Hadde det ikke vært for at parken stengte, så hadde jeg plasket her i mange timer. Anbefales å besøke parken om du er glad i natur, og er i nærheten av Hua Hin.

DSC_0064
DSC_0074

DSC_0110DSC_0045DSC_0113DSC_0101Nå har vi forflyttet oss flere ganger i løpet av uken! Fra Hua Hin til Chuphon, fra Chuphon til Koh Tao, og nå fra Koh Tao til Koh Phangan. Vi har funnet noen tyske venner, som også er på backpacking, så har reist og hengt med de den siste tiden. I kveld er det et stort arrangement på øya som hetter half moon party. Siden vi har noen vi føler oss trygg på skal vi dra dit med dem, og gleder oss veldig. Mer fra de siste dagene kommer selvsagt etter hvert. God helg så lenge!

NÅR ANGSTEN KOMMER

Det starter med en ubehagelig tanke. Så kommer det en til, og enda en. Alt bygger seg opp og det føles fullstendig kaos i hodet. Svetten pipler ut av kroppen. Hendene rister. Stemmen skjelver. Man er uvel. Kanskje tar alt helt overhånd og «faresignalene» utløser en panikk, som gjør at man mister helt kontakten med seg selv og bakken. Det føles litt sånn. Alle opplever angst på ulike måter, men den har mange fellestrekk.

Det kan komme av noe som vekker dårlige minner. Det kan være en situasjon, mennesker, dyr eller ulike steder. Dette er unormalt tenker du kanskje, men faktisk er det mye mer normalt enn du tror. Før eller siden vil de aller fleste oppleve en form for angst. For min del gikk jeg med det i lang tid uten at jeg visste hva det var. Den kommer hvis noe minner meg om noe ubehagelig. Plutselig blir et ufarlig sted farlig. Er jeg sliten eller har fått i meg lite næring, bygger angsten seg opp oftere og kan bli enda sterkere. Det viktigste jeg har lært etter en periode med mye angst, er å ta vare på meg selv. Jeg må lytte, akseptere og forstå meg selv.

DSC_0582-2

Den siste tiden har jeg ikke hatt mye angst, men når det begynner å bygge seg opp så kan jeg håndtere det. Å legge meg så lang jeg er, skru på rolig musikk og meditere er for eksempel en løsning for meg. Det er utrolig deilig for å roe ned og finne «kontakten» med meg selv igjen. Jeg har også lært en rekke pusteøvelser for å slappe av og gjøre en situasjon mindre anstrengende. Så jobber jeg med å snu tankegangen. Vri det negative som oppstår i hodet, til noe jeg er likegyldig til. De aller fleste gangene er det bare et feil signal, og etterpå kan man stille spørsmålstegn ved reaksjonen man nylig opplevde.

Nå har angsten min roet seg betraktelig, og det skal heldigvis en del til før den utløses. Jeg fikk tips om å lage meg et «mestringskort» og det har jeg fortsatt på notater på iPhonen min. Alltid trygt å ha noe som kan berolige når angsten eller en annen vanskelig situasjon oppstår. Dette har hjulpet meg veldig til tider, men nå har jeg ikke hatt bruk for å se på det på lang tid. Vil gjerne dele dette tipset med dere! Her anbefaler jeg alle å skrive hva man skal gjøre når angsten kommer, og hva som kan løse plagene.

DSC_0545

På mitt mestringskort står det:

  1. Vær observant på hva det er som plager meg
  2. Ta tak i følelsene og bekymringene
  3. Hva kan jeg gjøre for å få det ut av verden? Gjør noe med det som er vanskelig.
  4. Tenke at angst bare er noe urealistisk og negativt som dukker opp
  5. Angst er ikke farlig

Metoder som hjelper å roe meg ned og holde meg unna stress:

  1. Lese bøker
  2. Skrive
  3. Meditere
  4. Høre musikk
  5. Pusteøvelser

Ikke bruk mitt mestringskort som en «fasit». Alle er forskjellig. Alle løser angst og negative tanker på sin måte. Hva vil du tenke når en ubehagelig situasjon oppstår? Og hva hjelper deg til å få det bedre igjen? Skriv det ned og lag et mestringskort av det. Vipps, så er du klar for å takle flere situasjoner  ♥

DSC_0537

BACKPACKER LIFE

God kveld til dere i Norge ♥ En kompis trodde ikke på meg da jeg fortalte at jeg skulle leve i en ryggsekk for tre måneder. Her kommer bildebevis! Haha. Ryggsekken er nemlig på, både foran og bak. Skoene fikk jeg ikke plass til i sekken, så de har jeg knytt fast utenpå. Jeg føler meg aldri prippen og fin på ting, men ikke alle har sett den siden av meg. Det gjør at jeg får enda mer lyst til å bevise at jeg holder ut tre måneder i en ryggsekk og med dårligere standard. Ser jeg tilbake på uken så har jeg plukket elefantbæsj med hendene, bodd på hostel og nesten hatt et levende diskotek på rommet –på grunn av alt støyet utenfor. Air condition har vært ikke-eksisterende og jeg har sovet i et silkelaken fordi sengetrekket var så skittent. Dette er backpacker-livet dere! Det er ikke særlig «glam», men du verden med opplevelser man får. Vi møter også flere utfordringer hver dag, noe jeg allerede føler har gjort meg mer løsningsorientert. Vi møter også mange, mange ulike mennesker, så man blir bedre menneskekjennere og lærer seg bedre å kommunisere. Den beste måten å lære på er å oppleve og erfare selv. I dag gikk turen videre fra Hua Hin for å se mer av Thailand. Togstasjonen i Hua Hin er utrolig flott, og noe for seg selv. Om man skal ta tog eller ikke derfra, så er det verdt å ta turen.

Skal også innrømme at dette er nytt for meg. Trodde nemlig jeg kunne dra på en slik tur med koffert, men lo godt da jeg innså at det ikke var særlig praktisk. Rosa koffert dere? Nei June, da! Heldigvis hadde Chillout på Grünerløkka i Oslo alt til backpacker-reisen, så der fikk jeg ordnet både ryggsekker, silkelaken, mikrofiberhåndklær, myggspray, drikkeflaske med filter, myggnett og andre praktiske nødvendigheter!

DSC_0374
DSC_0341
DSC_0384
DSC_0342

Har du backpacket før? Utrolig gøy å høre erfaringer og tips. Tenkte jeg skulle komme med mine beste tips og råd når jeg har blitt litt mer erfaren på dette. Stor klem sendes til andre siden av kloden ♥

BYE HUA HIN – HELLO KOH TAO

Hei dere  ♥ I går sa vi ha det bra til Hua Hin etter flere dager der. Vi tok tog derfra til Chuphon, og i dag tidlig tok vi båt videre til Koh Tao. Dette en en helt nydelig øy med tretten hundre innbyggere. Mye av øyen er «uberørt» og det er omtrent ikke turister her. Passet oss utmerket siden vi ønsket oss et fredelig sted nå, som ikke har mye turister. Tok ikke mange sekundene før jeg skjønte at dette var et riktig sted for oss nå. Da jeg gikk av båten gikk jeg bare å sa «wow». Har bare vært her noen timer, men kan allerede innrømme at dette er det fineste stedet jeg har sett i hele mitt liv. Fant roen med en gang her, og jeg følte at batteriene mine plutselig ble fulladet igjen.

Helt utrolig hvor mye verden har å by på! Er bare på første destinasjon på reisen, men er allerede helt overveldet over øyeblikkene, stedene og alle opplevelsene. Gleder meg til å vise dere stedet vi har sjekket inn på og mer fra Koh Tao. Dette er ren idyll, og det er ingen tvil om at vi har det flott her! Hadde noen fortalt meg for et halvår siden at jeg skulle være her, så hadde jeg mest sannsynlig ikke trodd på det. Husk det om livet viser seg fra en tøff side. Det vil snu en dag, og da vil du være glad for alt du har lagt bak deg av både opp- og nedturer. Stort smil fra Koh Tao, Thailand!

DSC_0594
DSC_0655
DSC_0612
DSC_0660

Her fra siste dagen på Hua Hin. Jeg kan sitte i evigheter i stranden, se utover havet og bare finne roen. Det er ren terapi i seg selv!