I SMINKEBAGEN

Hei solstråler ♥

Dagene er så deilige, og det gir masse inspirasjon og energi for min del. Solen skimter gjennom vinduet, og fra arbeidsplassen har jeg litt av en panoramautsikt. Må bare nytes, og etter dette innlegget tenker jeg å ha på treningsklærne å komme meg til fjells.

Tenkte å gi dere en liten oppdatering på hvilken makeup jeg bruker, for nå begynner det å bli en god stund siden sist. Jeg har oppgradert fra sminkeveske til en koffert. Mye mer organisert og litt større plass. Her kan dere få en oversikt over hva sminkekofferten inneholder, og så har jeg noen favoritter jeg vil dele med dere.

Sminkekofferten har et stort rom og fire små. I de små har jeg plassert produkter for hud i to av de, og produkter for lepper og øyner i de to andre. I det største rommet har jeg palett med øyenskygge, konturering, solpudder, øyebrynskit, sminkerens og fuktighetsspray.


FØRSTE STEG
Mine favoritter innen hud


1. Jeg starter med pür cosmetics Correcting Primer. Denne er silkemyk og gjør huden freshere og forberedt for resten av makeupen. Den har også en klinisk bevist hudpleieteknologi som bidrar til å redusere fine linjer. Passer alle hudtoner i tillegg!

2. NAKED Skin colour correcting fluid er en grønn concealer som motvirker rødhet og mørke flekker. Denne bruker jeg ikke daglig, men i blant.

3. NYX HD Photogenic Concealer Wand som er perfekt å legge under øynene for å skjule mørke ringer. Lysner opp så man ser mer våken ut, og gir et fint og jevnt resultat.

4. MAC sine concealere (de jeg viser over) er favorittene mine! Prøvd veldig mange concealere med årene, men dette er de beste. Den på tube er mer flytende og ikke så «hard» konsistens som den runde, lille. Dekker godt og skjuler alt du ønsker.


ANDRE STEG
Mine favoritter innen hud

5. Max Factor long-lasting foundation er det nyeste produktet i sminkesamlingen min. Sitter hele dagen og smitter ikke av. Glir lett på huden og gir en naturlig, fin farge, med en semi-matt finish.

6. e.l.f Moisturing Foundation Stick er virkelig helt magisk. Har slitt litt med tørr hud den siste tiden, og på de områdene påfører jeg denne og huden ser så mye freshere ut med en gang. Skal aldri undervurdere billigere sminkemerker etter å ha prøvd denne og eyelineren til e.l.f for dette er to produkter jeg kommer til å ha i lang, lang tid.

7. High Balm fra Benefit er den beste highlighteren jeg har prøvd. Gir så flott glød, i tillegg til at den holder seg utrolig lenge på huden.

8. CORAlista Coral Blush fra Benefit gir en tropisk og frisk farge til kinnene. Spesielt fin til vår og sommer. Har hint av perler og den er drøy i bruk, siden du ikke trenger å påføre mye for å få det resultatet man ønsker


TREDJE STEG
Mine favoritter innen hud


9. Øyenskyggene fra pür cosmetics «love your selfie»-kolleksjon er så nydelig! Inneholder åtte øyenskygger som er limited edition, lip gloss og mascara, samt tre highlightere. Jeg synes disse fargene er så fine at jeg gjerne bruker de som øyenskygge også.

10. Naked Flushed fikk jeg i gave med lillesøsteren min da hun kom hjem fra jorden rundt-reise. Inneholder en bronse, en glød og en rouge. Her har man mye i en og samme forpakning og jeg elsker resultatet den gir!

11. Kiko Baked Bronzer har jeg aldri sett i Norge, men den er så fin (har ny forpakning nå, så ikke samme etui som den på bildet). Fikk låne den med Andrea en gang, og ble helt forelsket. Hun hadde hatt den nesten ubrukt en stund, så hun var så snill å gi den til meg. Jeg bruker den hver eneste dag for ekstra farge og glød i ansiktet. Gir en naturlig brunfarge og glød.

12. NYX Contour og Highlight Pro Palette er som dere ser godt bruk. Består av åtte komplementære nyanser som er spesielt utviklet for å fremheve og konturere. Alle nyansene kommer godt med hos meg. Eneste minuset jeg har på denne er at forpakningen burde hatt bedre kvalitet og at fargene kan lett knuses.


FJERDE STEG
Mine favoritter innen bryn


13. BeautyLash er en booster for øyevipper og bryn. Gir et fyldigere resultat over tid, da det stimulerer veksten.

14. Billion Dollar Brows Universial Brow Pencil er et must for meg og har nok vært det produktet jeg har brukt i lengst tid av all min makeup. Er helt avhengig av denne, og synes konsistensen er helt fantastisk. Definerer brynene på en enkel måte, er vannfast og passer alle hudtoner og hårfarger.

15. pür minerals wake up brow er helt genial siden den har både brynsfarge og en highlighter som er egnet å bruke i underkant av brynene. Så passer denne brunfargen perfekt til meg. Jeg kombinerer denne med den fra Billion Dollar Brows, og vil ikke velge bort en av de.

16. Brow Collection inneholder alt man trenger for å forme øyenbrynene, men selv bruker jeg bare pinsetten, børsten og litt farge for å fylle inn i brynene og gjøre de mer naturlige med penselen.


FJERDE STEG
Mine favoritter innen øyner

17. BIG look mascara fra pür får med alle vippene, dekker godt og gjør de flotte uten å klebe, klumpe eller klistre vippene sammen. Ønsker jeg et hverdagslig og naturlig resultat holder det med denne, men jeg bruker ofte løsvipper for å fremheve vippene. Da er denne super som grunnlag før man har på vipper.

18. DUO Adhesive for løsvipper er rett og slett den beste vippelimen man kan finne. Ferdig snakka!

19. Highliner gel eye crayon fra Marc Jacobs er den beste jeg har prøvd for å fremheve våtlinjen rundt øynene. Får så mange komplimenter for øyenfargen min når jeg bruker denne. Sitter godt og er veldig enkel å bruke.

20. Når det kommer til løsvipper har jeg ingen fast type, jeg liker å variere, men den som er vist over har en 4D-effekt, så mange tror faktisk ikke det er løsvipper jeg har, men vippeextensions. Jeg er litt avhengig for føler meg så tom i ansiktet uten, hehe.


FJERDE STEG
Mine favoritter innen leppe

21. For å ikke ha hundre ulike leppekremer og leppestifter i kofferten holder jeg meg til et par nå (uten å overdrive hvor mange jeg har), og den beste (og fineste) jeg har nå er denne fra NYX. Gir en fin og holdbar farge. Anbefaler å fukte leppene både før og etter brukt, for den er matt og da kan leppene tørke litt ut, men denne er langt fra den som tørker leppene raskest ut av de matte jeg har prøvd.

Hva er dine absolutte must i sminkevesken? Jeg har noen favoritter fra Sephora som jeg er tom av nå, men siden jeg har tilsvarende produkter så skal jeg ikke kjøpe noe nytt før det er nødvendig. Jeg er så svak for sminke at det har samlet seg opp ALT for mye. Nå er det derimot shoppestopp på den fronten til jeg ikke har tilsvarende produkter igjen og virkelig kan kjøpe med god samvittighet! Skjønner ikke de som sier å kjøpe sminke eller å legge makeup er kjedelig, for jeg kan overhodet ikke kjenne meg igjen i det. Kan kose meg ordentlig når jeg sminker meg, men er jeg stresset så er det ingen problem å få til ønsket resultat på fem minutter heller. Om dere ønsker kan jeg oppdatere dere på denne fronten om noen måneder, har nok blitt noen utskiftninger til det ♥

JEG HAR IKKE SHOPPET PÅ 1 ÅR

Tro det eller ei, men jeg har faktisk ikke shoppet klær på 1 år nå. Heller ikke spesielt mye annet. Hver gang det blir nevnt får folk hakeslepp, og spør «hvorfor?».

I fjor sommer sa jeg opp leiligheten min i Oslo for å reise jorden rundt. Jeg trodde overhodet ikke jeg hadde så mye, men skap, skuffer, bod og ellers var det stappfullt av både kosmetikk, klær og gjenstander. Det flyttelasset tok meg mye lengre tid å pakke enn jeg hadde sett for meg, og det ble også mye større enn forventet. Dette til tross for at jeg fikk en stor opprydning og gikk x antall ganger med klær til Fretex-containere. Likevel ble det aller meste med hjem til foreldrene mine i Tomrefjord. Der skulle det stå midlertidig til reisen var over og jeg fant et nytt sted å bo i Oslo.

I løpet av reisen fikk jeg nye perspektiv på ting. For det første, jeg innså at jeg har ALT for mye og at jeg klarer meg med mye mindre. Jeg har hatt mye som ikke har blitt brukt på flere år, og som jeg også hadde klart meg uten. I nesten tre måneder klarte jeg meg på innholdet som var i en ryggsekk, og for meg var det mye å lære av det. Spesielt at det materialistiske ikke skaper lykke, men helt andre ting. Jeg visste så klart det, men skal ikke legge skjul på at ikke alle kjøp har vært like gjennomtenkte. Det å komme hjem med flere poser fra en shopping, for så innse at jeg pokker meg har fire andre gensere som ligner på den jeg nettopp kjøpte og allerede noe i skuffen som er helt tilsvarende var ikke uvanlig –da spesielt kosmetikk. Hallo, spontan shopping! Og tror dere jeg lærte til neste gang? Neppe!

Jeg hadde godt av en «detox» etter å ha shoppet minst en gang i måneden i flere år (uten å kvitte meg med noe). Det er ikke det at jeg ikke har hatt lyst på nye ting, men jeg har tenkt at jeg ikke skal gjøre det med mindre jeg virkelig har bruk for det og til jeg har fått unna alt av det som ikke lengre blir brukt. Den dagen vil det føles mye bedre og ekstra fortjent å bruke kortet for å kjøpe noe.

Spesielt i Bali ble jeg også mer miljøbevisst. Skammer meg faktisk over at jeg ikke har tatt mer ansvar for dette tidligere. Overdreven shopping er nemlig ikke positivt for miljøet. Små ting kan gjøre miljøet bedre, og ikke minst økonomien. Små ting som å kildesortere, finne søppelet når man har noe å kaste og fylle vannflaska i stedet for å kjøpe flere flasker med vann i butikken (nå tror jeg at jeg har vært relativt flink til dette tidligere også, men nevner det likevel). Det gjør det nemlig litt mindre fristende å surfe og bade med fult å plastikkrester i vannet. På søndager pleide de også å ha dugnader på flere strender i Bali for å rydde opp søppel, noe som bokstavelig talt burde være unødvendig.

Hver gang jeg har tatt turen hjem til foreldrene mine har jeg ryddet litt i flyttelasset og solgt unna på en kjøp og salg-side, men likevel en hel masse igjen. I påsken var vi en gjeng som satt samlet, og vi fant ut at vi alle hadde mye liggende som fortsatt er like fint. Dette er noe andre kan få glede og nytte av, ikke minst få muligheten til å kjøpe rimeligere. Vi bestemte oss like gjerne for å arrangere en gjenbruksdag. For de som leser bloggen min og er fra hjemstedet mitt, så arrangeres det 6. mai på Vik-huset fra klokken 12:00 – 16:00. Vi er fire damer nå som har pakket kasser og poser og holder på å gjøre oss klar til dagen. Vi lager til hver vår stand, og ønsker ikke at det skal bli et typisk «loppemarked». Her vil vi inspirere til gjenbruk, samtidig skape en koselig dag der man kan sette seg ned med en kaffekopp og noe godt på fatet. Selv gleder jeg meg veldig til denne dagen og håper alle som har mulighet i Vestnes kommune kommer innom for en hyggelig gjenbruksdag.

Om du er litt i samme situasjon som meg, så anbefaler jeg å selge unna på kjøp og salg-sider på Facebook, ved hjelp av appen Tise eller kanskje det å arrangere en gjenbruksdag akkurat som det jeg skal gjøre. Det føles hvert fall godt å kvitte seg med noe som ikke blir brukt lengre eller noe man har for mye av!

HJEMMELAGET EGGESALAT

Lyst på noe godt til kveldsmat, men vet ikke helt hva? Eller lage hjemmelaget pålegg som kan stå klart til i morgen? Jeg har fått hekta på eggesalat, så har funnet en oppskrift som jeg vil tørre å påstå er den beste. Hvis du tror det er usunt på grunn av majonesen tar du feil, for dette er nemlig sunt fett for hjernen og protein for musklene om det er i riktige mengder. Supergodt på fiberrike knekkebrød eller sunne, hjemmelagde rundstykker. Er du glad i egg, er du også glad i denne oppskriften!

Oppskrift:

 • 6 hakkede hardkokte egg (jeg bruker eggedeler)
 • 1 dl majones
 • Purre (ønsket mengde som er hakket)
 • Salami snack (ta en neve å del opp)
 • Aromat, gastromat, salt og pepper etter smak

Kok opp eggene, del de og bland ammen med de andre ingrediensene. Enkelt som bare det, og mye bedre enn den pakken du kjøper ferdig i ferskvaredisken.

Ønsker du å lage hjemmelaget majones også, gjøres det på denne måten:

 • 2dl olivenolje
 • 2 eggeplommer (romtempererte)
 • 2ss vann
 • 2 ts sennep
 • 2 ts hvitvinseddik
 • salt/pepper etter smak

Om du kjøper majones i butikken bør du velge en med enkel og forståelig innholdsfortegnelse, så du slipper å få i deg alle mulige konserveringsmidler og fortykningsmidler.

Er du sånn som meg som elsker å prøve nyheter i butikkhyllen? Vel, da må du prøve denne! Ofte når man prøver nye matvarer blir det med en smak, men denne har blitt en favoritt.

Del gjerne en god oppskrift i kommentarfeltet om du har, så skal jeg prøve den ut  ♥

SOVEPILLER RETT I HÅNDEN

Kanskje du ikke har hatt det helt lett den siste tiden, månedene eller årene. Du kan ha følt på depresjon, angst eller andre psykiske smerter som du helst skulle være foruten. Den dagen du først tar skrittet til fastlege, eventuelt psykolog, vil de aller fleste komme med et tilbud til deg. Medikamenter. Angstdempende, antidepressiva, sovemedisin eller noe helt annet som påvirker noe i hodet ditt.

Kanskje du sitter der med tårer nedpå halsen. Har stotret frem noe ord om hvor jævlig livet har vært i det siste, hvordan du føler deg og hva du tenker. De ser deg sårbar. De vil muligens hjelpe. De tenker enkleste og raskeste løsning. De foreslår medisin. Du har tillit og hører på rådene deres. Nikker forsiktig, tørker noen tårer og sier noe sånt som «hvis dere mener det, så».

Vel, jeg hadde ikke hatt én psykologtime før en plastpose med sovepiller ble lagt i hånden min og en resept på antidepressiva lå klar til meg på apoteket. Jeg hadde aldri bedt om det eller foreslått medisin, men jeg tenkte hvis legen og psykologen sier det så er vel det riktig, da. På det stadiet var jeg så langt nede at jeg tok «dårlig fisk som god fisk».

Bare en uke før disse medikamentene ble sluppet i hånden på meg, hadde jeg møtt opp til en vurderingstime hos en psykolog (etter tre måneders ventetid). Jeg hadde sett frem til å få utløp for alt. Etter en lang periode med både angst og depresjon føltes livet på randen av uutholdelig. På slutten av timen får jeg ord slengt mot meg som et slag i trynet. «Du er alt for ressurssterk til å få hjelp». Ikke bare det, men jeg hadde ikke noe behov for hjelp, for det fantes faktisk drapsmenn, voldtektsmenn og mennesker som er godt voksne og aldri i livet har hatt en jobb. Jeg burde ta det som et kompliment. Men jeg ville ikke ha noen kompliment, jeg ville ha hjelp. Selv om jeg har utdanning, jobb og godt nettverk betyr ikke det at jeg har mindre rett på det enn kriminelle og de som er ufør. Hun ga meg til slutt en liste med private psykologer i Oslo, og ga beskjed om at jeg bare måtte begynne å ringe rundt for det var enda lengre ventetid hos private. Jo, takk for den.

En uke senere har jeg hatt flere angstanfall. Jeg som ikke helt visste hva angst var, hadde hvert fall blitt godt kjent med det nå. En traumepsykiater på Oslo Legevakt forstod og skjønte meg med en gang. Han ristet på hodet av psykologen jeg møtte uken før. Han sendte meg til Lovisenberg DPS igjen, men denne gangen til akutteam. Jeg tror de forstod at den vurderingssamtalen uken før var en feilvurdering (noen ganger burde pasienter vurdere psykologer). Det er på denne timen jeg blir tilbudt sovemedisin og en plass på Oslo Hospital.

Jeg spør om sovepillene er avhengighetsskapende. Et klart og tydelig nei, får jeg til svar. Jeg har jo egentlig aldri slitt med å sove. Sovner som regel noen minutter etter hodet treffer puta og gjennom natten sover jeg også greit. Men jeg som de fleste andre kan periodevis få mindre søvn og slite med mareritt. I mitt tilfelle hadde jeg stresset fra morgen til kveld i noen år, og det hadde nå medført alle disse psykiske plagene jeg satt med.

En time før jeg skulle legge meg tok jeg en sovepille. Kveld etter kveld. Det gjorde meg ikke bare så døsig at det var umulig å holde meg våken etter inntaket, men også sløv dagen etter. Noe som igjen gjorde at vekten min gikk opp. Ikke bare tre kilo, men gang det med fem. Da noen påpekte at jeg hadde gått opp i vekt, fikk jeg nærmest sjokk da jeg så tallet på vekten. Det var femten kilo på et halvår det, og jeg hadde aldri før veid så mye. Hadde noen funnet en pille som gjorde at man gikk ned 15 kilo like raskt som jeg gikk opp, hadde de årlig hatt en milliardinntekt. Bare for å nevne det.

For lengst hadde jeg prøvd å slutte på pillene, men det var jo ikke like enkelt som de som anbefalte meg sovepillene skulle ha det til. Jeg fikk psykiske og fysiske plager etter få dager uten. Tok jeg en pille, så gikk det over igjen nesten like raskt. Så forhørte jeg meg med flere psykologer, psykiatriske sykepleiere og andre fagpersoner. Du må ikke finne på å slutte på de pillene på egenhånd, sa de alle. Ja, men de sa at de ikke er avhengighetsskapende, svarer jeg. De alle svarte med det samme (forøvrig Google også), de er avhengighetsskapende, og du trenger en avvendingsplan. Da jeg ringte tilbake til Lovisenberg DPS for å spørre om de kan hjelpe meg med avvending får jeg nærmest kjeft tilbake i telefonen. Klarer jeg ikke å slutte på sovepillene på egenhånd, burde jeg vurdere å sjekke hvorfor jeg hadde behov for det. Her hintet hun altså frempå at jeg var psykisk syk. Hun foreslår også at jeg kan gå til fastlegen min, så legen får søkt meg inn til en psykolog igjen. Nei, takk –jeg ville bare slutte på sovepillene, jeg.

Hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg aldri tatt i mot noen medikamenter. Jeg trengte bare noen å snakke med i en tung periode for å ikke bære alt helt for meg selv, og for å få litt hjelp til å plassere tankene mine. Så var jeg utbrent i tillegg, så den beste hjelpen var mye, mye hvile.

Etter å ha gått på antidepressiva i et år og sovemedisin i nesten et år, kan jeg si at jeg har vært helt uten de i to måneder nå –noe jeg er veldig glad for. Overskuddet, livsgleden og energien har ikke vært så bra på lenge, og jeg føler «gamle» June blomstrer for hver dag som går. Vel, jeg kommer helt sikkert til å ha en drittdag eller to igjen (helt sikkert flere også), men da er jeg rustet for å møte de, og jeg tror neppe det går så langt at jeg vil ta mot noen medikamenter igjen! De medikamentene som de alt for lett slenger rundt seg til hver og én.

Det var min utblåsning om medikamenter. Jeg er ikke kritisk til medisin, men jeg er kritisk til at de skrives unødvendig ut, da jeg er overbevist om at det ikke gjør helsesituasjonen i landet noe bedre. Så tenk deg om to ganger (helst tre), neste gang du sitter som pasient og får forslag om medisinering. Husk også at det er dette legemiddelindustrien får penger av.

Jeg er forberedt på kritikk etter dette innlegget, men jeg synes det er så viktig at jeg måtte få det ut. Så vil jeg gi en takk til noen som fortjener det, og det er den fantastiske traumepsykiateren jeg møtte på Oslo Legevakt, de på Oslo Hospital og alle andre som ikke har dømt meg etter denne perioden. Ikke minst de som har støttet og heiet på at den «vanlige» June skal komme tilbake. Den sterke, positive og livsglade jenta som jeg egentlig er, og heldigvis viser fra min beste side nå –og det helt fri for dritt som angstdempende, sovemedisin og antidepressiva.

DETTE ER IDYLL

Altså, hvor flott er det ikke her? Sammen med Lovise, Astrid, Kristine og Birgitte tilbrakte jeg det meste av gårsdagen i solveggen for å nyte utsikten, noe godt i glasset og selvsagt selskap av noen av de aller beste jentene jeg kjenner til. Er så glad i de jentene! Mange gode samtaler, tapas, spill og moro til vi fant sengen. I slike omgivelser sover man som et lite barn også!

Gleder meg allerede til neste påske å få gjenta denne tradisjonen ♥

Slike bilder kan jeg se på i evighet, men aller finest er det selvsagt å være der å se med egne øyner!

ET UTILGJENGELIG DØGN

Tøfler, ullklær og rødvin er pakket, og jeg er klar for å tilbringe et døgn til fjells med jentegjengen. Vi gjorde det samme i fjor, og koste oss så mye at vi ble enig om å gjøre det til en tradisjon. I fjor logget jeg også av sosiale medier, og var helt utilgjengelig for alle andre dette døgnet. Det tenkte jeg å gjenta i år også. Viktig å koble helt av innimellom, og da tror jeg også at man nyter sekundene mye mer. Omgivelsene og selskapet er hvert fall upåklagelig, så hverken telefon eller data vil bli savnet. Gleder meg veldig, så håper jeg vi gjentar dette i alle de år!

Det er blå himmel og sol, så kunne ikke dratt et bedre sted enn på fjellet nå. Ferien har virkelig stått til forventningene så langt med mye tid både sammen med familie og venner. Fått meg fem fjellturer til Vikaksla, vært produktiv og effektiv. Føler meg så bra om dagen med mye overskudd og glede. Det unner jeg alle andre også! Med tanke på hvordan jeg hadde det for et år siden, setter jeg så enormt stor pris på at livet smiler stort. Husk å stopp opp og nyt – fordi du fortjener det!

ÅRETS MEDMENNESKE

Jeg fikk meg en rørende overraskelse på lørdagskvelden! Under festmiddagen med United Influencers ble det meddelt at det ville bli tildelt tre priser i løpet av kvelden. Årets Nykommer, Årets Medmenneske og Årets Prestasjon. For meg var det helt utenkelig at jeg har utmerket meg på denne måten gjennom bloggen min, men jeg ble ropt opp som vinner av prisen Årets Medmenneske. Dette er jeg så utrolig rørt, takknemlig og stolt av.

Det er så mange flotte opinionsledere innen sosiale medier, spesielt i United Influencers. Vi er samlet godt over 100 stk. Jeg ser på det som en stor og fin familie. At jeg i det hele tatt får være en del av disse menneskene som inspirerer så mye, tar jeg ikke for gitt. Her er begrunnelsen:

Denne prisen går til en kvinne som har en indre styrke og et gigantisk hjerte. Med sine egne erfaringer støtter hun nå andre som trenger det. Hun har formidlet historie sin på en genuin måte, og deler den til sine lesere som et forbilde. Hun er ærlig og ekte, samtidig som hun har tatt det store steget til å starte sin egen stiftelse for å hjelpe andre. Vi er utrolig stolte av deg, og alle i UI-familien heier på deg! Vinneren av Årets Medmenneske er June Holm.

Jeg blir så rørt når jeg leser over begrunnelsen igjen, og kjenner at øyet blir litt vått. Noe så fint å ha med seg, og ikke minst motivasjon til å fortsette med dette. Jeg vil også si tusen takk til United Influencers og alle andre som støtter og heier på arbeidet mitt, hadde det ikke vært for dere så hadde ikke dette vært det samme.

JEG HAR BRUKT ALT FOR MYE ENERGI PÅ Å HATE MEG SELV

Her kommer et innlegg som jeg tror mange vil kjenne seg igjen. Muligens vil mange også bli sint på meg, for hvorfor skal jeg hate meg selv? På samme måte som at jeg har sagt til utallige andre «hvorfor skal du være misfornøyd med deg selv?». Sannheten er at jeg har brukt mye tid på å hate og være misfornøyd med meg selv. Ikke over en periode, men over mange år. Det er litt vondt å tenke på, for du verden så unødvendig det er. Det kommer faktisk ingenting godt ut av det! Jeg hater ikke meg selv i dag, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg har et negativt fokus når det gjelder meg selv. Det meste av livet mitt har jeg sett meg selv i speilet og fokusert på den ene etter andre tingen som jeg ikke har vært fornøyd med. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har sett meg i speilet og tenkt «jeg er fornøyd med alt ved meg selv». I stedet for å se det jeg faktisk er fornøyd med, har jeg fokusert på det jeg ikke er fornøyd med. Da sier det seg selv at det er et negativt fokus. Jeg er egentlig alt annet enn en negativ person, men når det gjelder meg selv har jeg ikke vært spesielt snill.

Noe som kanskje har plaget meg mest er kropp. Derfor føles det ekstra godt for meg å faktisk si at jeg nå er utrolig fornøyd med at jeg har former. Fra liten av har jeg alltid vært veldig jentete av meg, og jeg liker å være feminin. Misforstå meg riktig, for jeg digger at det er «gutte-jenter» der ute også –selv om jeg ikke liker det ordet. For man trenger ikke å betegne noen som «guttete» for å vise maskuline sider. Vi aller er forskjellig, og jeg digger når folk tør å vise hvem de er og vise hva de er fornøyd med. Vel, jeg er og føler meg veldig feminin. Det å gå i utringning, fremheve ansiktstrekk med sminke og ordne håret mitt elsker jeg. Det siste jeg bryr meg om er hvis noen kommenterer negativt på at jeg fremmer formene mine, kritiserer sminken min eller påpeker noe jeg er fornøyd med. Jeg er så selvsikker når det kommer til dette, og det tror jeg også andre legger merke til, fordi jeg har fått så mange komplimenter for det. Da ikke bare av det motsatte kjønn, men også jenter. Jenter som driter så jævlig i den janteloven, at de sier rett ut det fine om andre. Der er jeg selv også, for jeg roser folk om det så er fin hårfarge eller flott rumpe. Hvorfor skal man ikke få si det? Kropp er en del av oss det også, på samme måte som ansikt, klær og utstråling. Vi trenger på ingen måte å gjemme oss selv –fordi vi skal være fornøyd akkurat som vi er! Fokuset skal ikke ligge på det negative, men det positive. Vi har virkelig ingenting å hate oss selv for, for at du er akkurat som du er gjør deg helt spesiell.

Jeg har ikke tenkt mye på dette før nå, og de siste dagene har jeg fått en oppvekker. I helgen hørte jeg et inspirerende foredrag som jeg trengte å høre. Det var Espen og Bianca som stod bak det. Underveis i foredraget fikk vi en oppgave der de spurte om vi kunne telle hvor mye rødt det var i rommet. Alle i rommet fikk to minutter til å telle. Jeg la virkelig merke til alt av røde ting i rommet, og tenkte at det måtte jo være nærmere tusen ting. På alle bordene stod det glass med biter av vannmelon, det var rødt dryss over frokostskålene, og jeg så små røde detaljer på klær, papirer og diverse annet som var i rommet. Så spurte Espen meg da vi var ferdig hvor mange blå ting jeg så. Ja, jeg så blå ting, men det var jo ikke det jeg fokuserte på. Jeg fokuserte bare på det røde. Nettopp slik blir det om man bare fokuserer på det negative også, man ser ikke det positive. Noe som er veldig synd, for tenk hvor mye glede, overskudd og energi man aldri får oppleve om det overskygges av negativitet og dårlige følelser.

Jeg har noen perioder som er bedre enn andre, men jeg innser at dette er noe jeg må jobbe med regelmessig. Jeg skal aldri, aldri, aldri hate eller være misfornøyd med meg selv. Jeg skal være pokker så fornøyd med at jeg er den jeg er, og det bør alle andre også være. Og dere, drit i den janteloven og vis dere frem da! Du er flott, og det skal ikke jeg heller være redd for å si at jeg er.

MORSOMSTE HELGEN PÅ LENGE

God mandag ❤ Denne helgen har vært en av de beste på år og dag! Før den startet hadde jeg et håp om at denne skulle bli sånn Oslo-helgene pleide å være før jeg flyttet til Oslo. Med opplevelser og kos fra begynnelse til slutt! Det ble det definitivt, og jeg har fått en helg jeg sent kommer til å glemme. Du verden som jeg har kost meg. Julia kom fra Bergen, Glenn fra Molde og det i tillegg til at (nesten) alle jentene fra Tomrefjorden har vært samlet igjen. Gode venner er gull verdt, og jeg er så heldig som har så mange fine mennesker i livet mitt som støtter meg. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten de!

United Influencers hadde kick off for 2017, noe som bruker å være et av årets høydepunkt. Her var det inspirerende foredrag, team building, aktiviteter, middag og fest. En fantastisk dag fra tidlig morgen til sent på natt. Har dere hørt om Fangene på Fortet i Nydalen? Herlighet så morsomt! Fangene på Fortet består av 45 rom eller celler med ulike oppgaver som man skal løse sammen som et lag. Det er behov for alle slags egenskaper og talenter, både fysisk, kunnskap og psykologisk. Slik at det er noe som passer for alle, uansett fysisk form og alder. Laget vårt, som het «Catch us if you can» ble det vinnende laget av alle i UI og det må jo også nevnes etter en fantastisk innsats av hele laget. Elsker konkurranser, og blir virkelig i fyr og flammer av det.

Både i går og i dag er det strålende solskinn, og jeg merker humøret, energien og overskuddet blomstrer med en gang! Håper våren er kommet for godt nå.

Disse bildene gjør meg så glad! Ekte bilder, og et ekte vennskap. Jeg er så glad i Julia  ❤