HVIT SPELTLOMPEPIZZA

Speltlompepizza, dere! Enkelt og utrolig godt. Alle jeg har introdusert det for har blitt like glad i det som meg, så deler oppskriften her også 🍕

Tre porsjoner
Dette trenger du til pizzasausen:

3 stk speltlomper
1,5 dl creme fraiche
1 fedd hvitløk
Litt salt og pepper

Forslag til fyllet:
Jeg har brukt både spekeskinke, karbonadedeig og salatkylling (ikke sammen, men på ulike pizzaer).
For vegetar er det godt med oliven, kidneybønner og tomat.
Dryss over revet ost (selv liker jeg light mozzarella fra Apetina)

Forslag til topping:
Jeg har brukt forskjellig, blant annet ruccola, rødløk, oliven, tomat og guacamole. Bruk akkurat det du føler for og som du synes passer godt sammen. På bildet brukte vi også spirer og basilikum.

Dette gjør du:
Fordel den hvite pizzasausen på speltlompen, legg på ønsket fyll og ost. Forvarm ovnen på 200 grader og la det stå inni ovnen i 5-8 minutter. Ta ut og ta på ønsket topping og njuuuta 😍 🍕

Hvor godt? Jo, kjempegodt! En ny favoritt, siden det er så enkelt og lett å variere.

HVORDAN HAR DU DET EGENTLIG?

Nå er det lenge siden jeg har skrevet et mer personlig innlegg. Skal ikke mase for mye om boken, men behovet for å skrive langt og utfyllende her går litt bort av den grunn. Er det likevel noe dere ønsker jeg skal skrive om eller prioritere så gjør jeg det. Vil likevel utdype litt og dele med dere også. For spør man hvordan det går, så svarer man gjerne på impuls «jo, takk, det går bra». Derfor burde man spørre «hvordan går det egentlig?» Sånn hvis man tenker seg om, ikke svarer på impuls og vil svare ærlig.

Sånn helt ærlig så har jeg det ganske bra. Året startet ikke så bra, men går nå i riktig retning. Noen humper på veien møter vel alle innimellom, men man kan avgjøre hvor mye de humpene skal få påvirke en. Jeg har innsett, eller forstått hva jeg må ta tak i for å komme meg dit jeg vil. Jeg har noen ting i ryggsekken som jeg må få kastet ut, det er litt vanskelig å dele det, fordi jeg er redd folk skal oppfatte meg feil. Det er en naturlig konsekvens av hva jeg har gjennomgått. Jeg skulle egentlig tatt tak i ting for mange år siden, men så har det blitt utsatt. Utsatt helt til det ble akutt, og når den akutte krisen var over sa jeg «hei til verden» og reiste rundt. Gjemte alt godt under teppet, og så ble det så mye at teppet ikke kunne gjemme det lenger. Da ble det vel en naturlig konsekvens at dagen kom der jeg hadde litt å ta tak i. Dere forstår nok, og de aller fleste opplever noe lignende før eller senere.

Føler meg utrolig privilegert for alt jeg har lært så langt i denne tiden også. At det er nok en periode som får meg til å bli bedre kjent med meg selv, bli mer reflektert og gir meg større selvinnsikt. Alt det som foregår i hodet mitt klarer jeg å sette ord på, og det gjør vel at jeg har tatt valgene jeg har tatt i det siste om å nå fullføre min største drøm. Gi ut bok og forhåpentligvis bøker. Det føles så godt for meg å skrive, få det ut og se at det blir til noe mer enn ideer, tanker og følelser.

Det som har hjulpet meg vil jeg gjerne dele med dere. Det er ikke noe sånn hokus pokus eller noen skjult hemmelighet jeg sitter på, men det kan kanskje være en viktig påminner likevel.

LYTT: Hvis du kjenner godt etter, så vet du svaret på det meste. Hva er det som er riktig for deg? Gjør du det magefølelsen sier, eller presser du deg gjennom noe som er helt galt for deg? Det kan være alt fra at du er i et forhold som ikke er sunt eller bra i det lange løp. Arbeidsplassen gjør deg syk av for mye stress og press. Personer i livet som krever for mye av deg eller annen negativ energi som tærer på. Selvsagt må man komme seg gjennom enkelte ting som kanskje er mer slitsomme og krevende enn andre, og man kan ikke fraskrive seg absolutt alt, men lytt og kjenn. Kanskje du kan ta noen valg som gjør det bedre for deg.

SI NEI: Jeg har følt meg så utrolig kjip ved å si nei –tidligere vel og merke. Jeg har følt meg som en dårlig venn og dårlig person gjennom det korte avvisningsordet som både kan være enkelt og vanskelig å si. Men tenk over det, sier du ja for deg selv eller for noen andre? Det går bare på bekostning av en selv om man sier ja når man egentlig vil si nei. Man kan ikke strekke til på all verdens plan, være ti steder samtidig eller farte rundt som en duracellkanin fra morgen til kveld. Før eller siden sier det stopp. Nå føler jeg faktisk det er godt å si nei, når jeg vet det er riktig for meg å svare det. Ofte må man også bruke lang tid på å komme seg opp igjen fordi man allerede er på grensen av utbrenthet ved å kjøre seg så hardt for alle andre. Det er ikke verdt det.

EGENTID: Sett av tid til deg selv, det kan være så enkelt som en treningsøkt, lese en bok, spatid på badet eller å unne seg noe man ønsker. Tenker på den gangen jeg følte meg uinspirert i en situasjon der jeg hadde press over meg, og jeg hoppet på et fly alene til Paris. En ny by, og den eneste jeg kunne forholde meg til var meg selv. Jeg var ikke kommet frem til hotellet en gang før inspirasjonen var kommet til meg. Kjente på en måte at jeg levde igjen og fant litt tilbake til hvem jeg var. Det var litt rart å dra på en sånn reise helt alene, men du verden så glad jeg var for at jeg gjorde det.

FØLG DRØMMEN: Hva er det du vil? Hva skal til for å oppnå det? Det er bare å sette i gang! Kanskje føler du at du hopper utifra et stup, og du må flyve litt for å kjenne på alt som møter en, så lander du og vet hvordan det gikk. Det kan gå begge veier, men du vet ikke før du har prøvd.

TA IMOT: Om noen strekker ut en hånd, ikke vær redd for å ta imot hjelpen. Heller ikke vær redd for å be om den. Å få hjelp er ikke en svakhet, men en styrke.

BALANSE: Dette har ikke jeg vært så flink på, men jeg prøver å ha en balanse i hverdagen. Ha noe å stå opp til som jeg ser frem til, men ikke la det ta helt overhånd. Det kan ikke skje noe hele tiden heller og alle trenger pauser. Nå om dagen skulle jeg gjerne ha skrevet døgnet rundt, men skriver jeg for lenge merker jeg både at jeg kan bli uinspirert og tung i hodet. Søvn, mat og noe sosialt må det også være tid til.

Jeg kunne helt sikkert ramset opp mye mer, men dette er nok det viktigste. Ønsker dere det er noe spesielt jeg skal skrive om i disse mer personlige og litt dypere innleggene er det bare å legge igjen en kommentar. Det betyr mye at dere klikker inn, og jeg setter pris på innspill, så jeg ikke bare blir helt låst til egne tanker. Til slutt, hvordan har du det egentlig? 💛

SOMMERSALAT

God onsdag! Varme, tunge måltider frister ikke like mye i varmen, derfor har det blitt mye av friske salater den siste tiden. Vil tipse dere om den jeg lagde i går, for den var i min munn fantastisk. Som oftes mikser jeg bare det som er liggende i kjøleskapet og følger ikke noen oppskrift slavisk. I går gikk jeg i butikken og fant på min egen oppskrift ut fra hva som fristet der og da. Kombinasjonen var nydelig, og ble til en sommersalat jeg skal lage flere ganger. Fargekombinasjonen gjør det enda mer fristende også! 💚

Dette trenger du:
🥗 Salatblanding (jeg brukte middelhavs mix fra Bama)
🥗 Jordbær
🥗 Chevre
🥗 Spekeskinke
🥗 Edamamebønner
🥗 Avocado
🥗 Agurk
🥗 Balsamicoeddik

I dag skal jeg bare sitte bak skjermen for å skrive. Det føles godt og er det eneste jeg vil akkurat nå, selv om solen varmer godt gjennom vinduene her.