HOLMENKOLLSTAFETTEN MED #PSYKTFOKUS

For en magisk dag, og for en magisk gjeng! Første gang jeg har løpt Holmenkollstafetten, men dette var så gøy at jeg stiller neste år også. Lars samlet 15 mennesker som brenner for økt fokus og normalisering av psykisk helse gjennom #PsyktFokus. Vi har alle en tilknytning til temaet, og vi har alle vært åpen om det på en eller annen måte. Stolt av å få gjennomføre dette med disse inspirerende og fine folka!

I større eller mindre grad har psykisk helse vært med å påvirke livet mitt. Det startet tidlig i tenårene og jeg var ei «flink pike» med alt for høye krav til meg selv. Prestasjonen, karakterer, sosialt, fritidsaktiviteter og alt jeg gjorde i løpet av en dag skulle bli utført på aller beste måte. Perfeksjon var et evig jag. Ble det ikke som forventet fant jeg en måte å straffe meg selv. Ble det en toppkarakter eller et annet godt resultat, jublet jeg ikke eller var fornøyd med meg selv, men tenkte det bare skulle mangle slik jeg hadde jobbet for det. Jeg utviklet spiseforstyrrelser, og hadde en periode med anoreksi før det gikk over til bulimi. Dette ble igjen til depresjon og angst. Da jeg var 15 år startet jeg hos psykolog og da jeg var 16 år ble jeg innlagt. Det kom en bedre periode i livet, men ikke lenge etter skjedde det verste jeg har opplevd. To voldtekter. Det blusset opp spiseforstyrrelsene og livet dreide seg mer om psykiske problemer enn å faktisk leve. Ny runde med psykologhjelp og nye utfordringer. Da jeg var 25 år ble jeg utbrent som en konsekvens av langvarig stress. Igjen mistet jeg livsgnist, var deprimert og slet med angst. Jeg ble også innlagt for andre gang. Det viktigste jeg har lært på veien er at åpenhet er nøkkelen til å gjøre det lettere for meg selv og få det bedre. Jeg har engasjert meg for dette i mange år, derfor føler jeg også #PsyktFokus er nødvendig og viktig –og jeg er selvsagt stolt over å fronte det nå!

Det flotte laget! Hanne Sørvaag, Hans Erik Dyvik Husby, Lene Alexandra Øien, Alexandra Kakurina, Adrian Lund, Tommy Steine, Lasse Tufte, Lars Zachariassen, Vibeke Skofterud, Silje Marie Strandberg, Yngvar Andersen, Hanne Monge Sigbjørnsen / Tegnehanne, Mariann Deila, Marianne Sandaker og jeg.

Spurtet absolutt alt jeg hadde på min etappe, og da jeg kom til vekslingen så jeg ingen Lars. Haha. Løp litt frem og tilbake, ropte etter Lars så høyt jeg kunne og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre fordi jeg følte meg helt ferdig. Bestemte meg for å begynne på neste etappe, og etter litt kommer Lars (heldigvis) løpende mot meg. Da kunne jeg puste litt ut.

Dette blir ikke det siste du hører om #PsyktFokus! Aftenposten har delt sak og pod om historien til Hanne Sørgvåg og #PsyktFokus – du kan lese det her.

Var du med på Holmenkollstafetten? I tilfellet håper jeg du hadde det like gøy som oss! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg