HVORFOR TRENING HAR BLITT SÅ GØY OG VIKTIG FOR MEG!

★ TRENINGSOPPDATERING ★

Et av ukens høydepunkt har blitt PT-timene jeg har med Anette på EVO. Det kan selvsagt være hardt å komme seg ut døra noen ganger, men det er helt glemt når jeg har gjennomført og har mestringsfølelse og «svever» på endorfiner! Til tross for at jeg biter tennene sammen, kjenner at musklene svir og hodet vil si stopp i blant, så er smilet på plass og viljen der for å holde ut.

Vi har fokusert mest på kjernemuskulatur, men har også hatt intervalltreninger. Jeg har som regel alltid holdt meg til kondisjon når jeg har trent før, men fordi jeg har blitt tryggere på øvelser og lært mer, så har jeg blitt glad i styrke også. Det er ingen tvil om at det er lettere å lykkes, og lettere å fortsette med treningen om man har en PT. Skal ærlig innrømme at jeg ofte har startet med mye treningsmotivasjon, men så har det sklidd ut etter hvert. Ved hjelp av PT har jeg holdt det gående nå, både på egenhånd og ved hjelp. På egenhånd har jeg brukt treningsprogram, men også kondisjon inne- og utendørs. Er man usikker på noe når man trener på egenhånd, kan man spørre på neste PT-time og få både svar og råd. Er så heldig at jeg nå får gi dere en kampanjekode der du kan spare opp til 40 % på PT. Vil selv fortsette med PT over nyttår fordi disse timene har gitt meg så mye mer enn jeg først antok.

Vi kan alle kjenne til dørstokkmila, og tiltaket med å komme i gang, men med en PT er det ingen unnskyldning i verden (hvert fall ikke for meg), for det er ikke et alternativ å sluntre unna. PT var litt skummelt i begynnelsen, men så skjønte jeg fort at det ble et viktig hjelpemiddel for meg når det kommer til treningsmotivasjon, lykkes med målene mine, samt en ekstra glede og giv. Trening kan faktisk bare være gøy, og ingen får si at de hater trening, for det finnes uendelig med treningsformer og noen av de passer også for deg –det er jeg helt sikker på! Selv gleder jeg meg til å ta fatt på nye mål i januar 🙂

★ SPØRSMÅL & SVAR ★

Spørsmål: Passer PT-timer for alle?
Svar fra PT: Absolutt! Jeg vet mange sier at de må ”bli i litt bedre form” før de starter med personlig trener, men av erfaring gir bedre forutsetninger for å lykkes dersom man starter med PT. Dette skyldes nok hovedsakelig at man sammen med PT kjenner på mestring, og blir trygg på egen trening. En PT møter deg på det nivået du er på i dag!
Personlig erfaring: Ja! Det finnes utallige måter og trene på, ser man ikke dette, så kan en PT hjelpe deg med å se både muligheter og løsninger. Er du allerede godt i gang med trening og føler du gjør «alt» riktig, kan det være både trygt og godt å få en PT til å se på teknikk, variasjon og hvordan du kan forbedre resultatene dine.

Spørsmål: Hva kan du som PT hjelpe kunder med?
Svar fra PT: En personlig trener kan hjelpe deg med trening, kosthold, motivasjon, planlegging og livsstilsendring. Vi kan også vise øvelser som forebygger skader og reduserer smerter. Mange PT-er er spesialisert innenfor visse felt gjennom ekstra utdanning og kurs.
Personlig erfaring: Det viktigste for meg har vært å komme i gang, få ekstra motivasjon og et spark i baken som gjør at jeg presser meg litt lengre enn hva jeg ellers hadde gjort! Ikke minst få tilbakemeldinger fra noen andre enn meg selv, og da en person som er profesjonell, har kunnskap og god erfaring med seg innenfor trening og kosthold.

Spørsmål: Hva bør man tenke på før man får seg PT?
Svar fra PT: Jeg tenker at fordelen med PT er at man slipper å tenke så mye selv. Vi starter alltid samarbeidet med en samtale hvor man forteller litt om seg selv, og hva man kunne tenke seg å få til med trening og eventuelt kosthold. Vi kan også hjelpe til med målsettinger om man ikke helt vet hva man vil. PT-er har taushetsplikt. Hvis du er litt i tvil på om personlig trening er for deg, anbefaler jeg å spørre om en prøvetime. De aller fleste PT-er gir gratis prøvetime. Det er jo viktig at kjemien stemmer når man skal jobbe såpass tett sammen.
Personlig erfaring: Først bør man være innstilt på å kunne ta mot råd og hjelp, samt være åpen for innspill og kanskje prøve noe nytt. Man bør også lage seg tanker om hva man ønsker å oppnå. Ikke sett deg for høye mål i begynnelsen, men heller delmål og la PT’en få være med på å tilpasse og avgjøre målene i forkant og underveis.

Spørsmål: Hvordan bruker resultatene av PT-timene å være?
Svar fra PT: Dette er individuelt for hver kunde, men mitt mål som PT er i alle fall at man etter endt time skal sitte igjen med mestringsfølelse. Dette gjelder uansett om vi kjører en skikkelig svetteøkt, eller om vi har en time med mobilitet og uttøyning.
Personlig erfaring: For meg har jeg absolutt merket at kroppen har mer energi og føles sterkere og mer utholdelig. Det har gjort mye med hverdagen, søvnkvaliteten og overskuddet generelt. Jeg har nevnt det i tidligere innlegg, men før jeg begynte å trene var jeg svært utmattet, men ved å trene regelmessig og  gjøre en kostholdsendring over en periode, ble hverdagen  mye bedre enn den har vært på flere år. Så treningen – med svært god hjelp av PT – har virkelig gitt meg en større gevinst enn jeg hadde drømt om.

Spørsmål: Hva er ditt beste råd når det kommer til trening og kosthold?
Svar fra PT: Det finnes mange råd, men det jeg tenker fortjener mest fokus er søvn, kontinuitet og glede i det du gjør. Finn en treningsform som gir deg noe. Man trenger ikke kjøre hard styrketrening sammen med masse intervaller for å være i god form. Hverdagsaktivitet har mye å si! Daglige gåturer med variert lengde og varighet, og et variert kosthold, sammen med noen treningsøkter – det er ikke så mye mer komplisert enn dét hvis du først og fremst er ute etter god helse.
Personlig erfaring: Ikke gjør drastiske tiltak eller ta deg vann over hodet med det samme. Lag deg en endring over tid, og en livsstil du kan klare å håndtere.

Spørsmål: Hvordan henger fysisk aktivitet og det psykiske sammen?
Svar fra PT: Det er påvist at fysisk aktivitet også gir et sunnere sinn. Når man trener skiller kroppen ut lykkehormoner som gir oss en følelse av velvære og tilfredshet. Hvis man leser om depresjon og angst, vil man som regel alltid se at tipsene mot dette innebærer trening og kosthold. Jeg tror dessuten at mestringsfølelse har mye å si for hvordan man har det.
Personlig erfaring: Dette henger sammen som hånd i hanske. Trening har hjulpet meg fra depresjon til livsglede, og gitt større resultater enn jeg trodde var mulig. Jeg sov i en lang periode over 16 timer i døgnet, følte meg uopplagt og sliten til enhver tid, men takket være trening og kosthold ble både den fysiske og psykiske helsen min bedre. Det er så deilig å kjenne på overskudd og glede nå!

★ ØVELSER ★

Det jeg digger med å trene på et treningssenter er at man har alle muligheter samlet på et sted. De har apparater, utstyr og hjelpemiddel som gir treningen mer variasjon. Dette gir meg også inspirasjon og motivasjon. Har man PT er det mye lettere å ta i bruk apparater man kanskje aldri hadde brukt, og man lærer hvordan man skal bruke de, samt få mer ut av øktene og bedre teknikk. Nå vil jeg vise dere flere øvelser jeg har utført, og da ved hjelp av apparater eller utstyr som er på EVO.

BRÅ-STERK: Et fantastisk hjelpemiddel som gir generell styrking av overkropp, rygg og armer. Denne øvelsen er ikke tilegnet bare idrettsutøvere som vil trene seg opp for langrenn, svømming, tennis og lignende, men den styrker muskelgrupper på en effektiv og eksplosiv måte. Her viser jeg øvelsen «langrennsdrag», som er hovedøvelsen for dette apparatet, men man kan også gjøre andre øvelser med brå-sterk. Jeg ligg på magen på slideren, og drar meg opp etter armene, helt til de peker rett ned langs siden av kroppen. For maksimal styrketrening kan man dra seg sakte opp og slippe seg sakte ned igjen, men man kan også over dra seg raskt opp for en funksjonell og reaktiv trening. Magen strammes hele veien, og man kjenner godt at den gjør nytten for seg etter flere repetisjoner. Man kan også avgjøre tyngden utifra hvor høyt på ribbeveggen man plasserer apparatet (jo høyere opp, jo tyngre).

RYGGHEV APPARAT: Med dette hjelpemiddelet får man styrke og stabilisere rygg, hofter, lår og de skrå magemusklene. Det er viktig at apparatet er stilt inn, slik at hoftekammen er på linje med kanten av apparatet. Ligg så med god støtte for lårene og la​ ​overkroppen henge rett ned. Videre aktiverer man magemusklene for å holde ryggen naturlig rett. Løft opp overkroppen og strekk i hoften til overkroppen og låret er på linje. Brems kontrollert ned igjen. Her bør man unngå å overstrekke ryggen og utføre øvelsen med svai rygg fordi magemusklene ikke er aktive eller er for svake.

TREKASSE FOR TRENING: Jeg har brukt denne for både styrke, spenst, eksplosivitet og utholdenhet. Høyden kan justeres enkelt ved hvilken vei kassen legges ned. Her bruker jeg den for armhevinger/pushups. Da jeg begynte med PT-timer på EVO fortalte jeg at pushups var den verste øvelsen jeg visste om, men det har gått overraskende greit likevel og så blir det jo bedre for hver gang! Jeg har også lært at det finnes et hav av ulike varianter av pushups, med tanke på belastning og stabilitet. Selve trekassen kan også brukes til dips, utfall, hopp- og stepøvelser.

FITNESSBALL: Det finnes utallige med øvelser man kan gjøre med en fitnessball, og den kan  hjelpe deg med å trene absolutt hele kroppen.

Ikke glem rabattkoden på PT som du finner her. Ønsker du sunne oppskrifter og flere treningstips anbefaler jeg Evolution som har variert og spennende innhold.

Nå gleder jeg meg allerede til neste trening, og så håper jeg dere blir inspirert til neste økt selv, eller kanskje til å komme i gang på nyåret! Trening og PT-timer er forresten en fantastisk julegave å gi, og det med stor helsegevinst!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg