INSPIRASJON TIL FORNUFTIG TRENING

Hva er et nytt år for deg? Mange sier blanke ark, nye muligheter og forandringer. Gjerne nyttårsforsett. For meg er det nye året en fortsettelse. Jeg tar med meg det som har gitt meg positivitet, energi, glede og lærdom. Trening er en av de tingene jeg skal ta med meg i 2018, for det har gitt meg mye. Siden jeg startet i september, føler jeg det har vært med å gjøre meg til en bedre versjon av meg selv. Slik skal det fortsette. Det var et stort steg i begynnelsen, men det har blitt gøy og nødvendig.

Hva lærte jeg av treningen da jeg kom i gang? At jeg fort kan tenke svart-hvitt, og gi alt jeg har når jeg kommer i gang, både med kosthold og trening. Det tror jeg ikke er typisk for bare meg, men mange andre også. I det langsiktige løp kan det være vanskelig å holde ut, så det er bedre å gjøre det til en overkommelig livsstil. Å finne en balanse er viktig for at ikke nyttårsforsettene skal dabbe av etter noen uker. Så hvem vil du være? Hun eller han som hadde en god start, men brå avslutning? Hun eller han som hadde en jevn overgang og holdt det gående som en livsstil? Jeg vil absolutt være hun som klarer å holde treningen og kostholdet jevnt gjennom hele året, og ha en livsstil som en sunn og fornuftig, men ikke kjedelig.

Hvert år, så starter det med avisforsider og nettsaker som utelukkende består av slanking, trening, bedre vaner og kosthold. Det er lett å la seg rive med, men i år overser jeg dette. Jeg skal ikke bli påvirket, men heller finne min løsning –da på egenhånd, uten en guide i et ukeblad, noen råd eller hva jeg skal få tillate meg og ikke. Glem å gå ned fem kilo på fem uker, eller trene hver dag i tre måneder (ja, jeg har lest om de begge). Gjør noe som gjør deg fornøyd, og som du kan leve med i hele 2018!

Små endringer kan gjøre store forskjeller. Jeg vil fortsette med å få råd fra PT om hvordan jeg kan forbedre treningen, få variasjon og gjøre øvelser riktig og med program. Det har gjort treningen for meg gøy, i tillegg til at det har vært en trygghet. Trening skal nemlig ikke være kjedelig eller et tiltak, det handler om å bruke kroppen på en måte man liker. Det finnes også utrolig mange former for trening.

Hvordan kan treningen gi deg noe nytt i 2018? Uten at det blir skummelt? En stor kontrast? Eller vanskelig å opprettholde?
1. Lag en ny spilleliste: En liten endring kan gjøre det mye gøyere som nevnt! Musikk på ørene kan gjøre at man kobler av, samtidig som kroppen er i aktivitet og presterer. Kanskje får det deg til å yte litt ekstra, samtidig som du smiler. Musikk får humøret mitt opp, og gjør det lettere å motivere meg selv!

2. Hva motiverer deg? Uansett hva jeg gjør, om det er på jobb, trening eller i fritiden, så har jeg en plan og noe som motiverer meg. Å sette seg ned, skrive en oversikt over hva man ønsker med delmål og mål kan hjelpe meg på veien. Bare sørg for at det er realistisk og overkommelig, slik at man ikke skuffer seg selv på veien. Husk også at det er bra nok å gjøre sitt beste. Har du noen «dårlige» dager, så er det aldri for sent at det snur. Ikke vent med at noe skal skje, men få det til å skje selv!

3. Få en treningspartner: «Jeg har ingen å trene med…». Den har jeg hørt, men det er bare tull! Da ser man begrensninger og ikke muligheter. Gjenoppta kontakten med noen du ikke har snakket med på en stund, og kanskje kan gamle vennskap blusse opp igjen. Spør noen i familien så dere får mer til felles. Hør med en klassevenn eller tidligere klassevenn, eventuelt kollega (det er sunt å møtes andre steder enn i klasserommet og på arbeidsplassen). Få med kjæresten eller en god venn, og prøv noe nytt sammen. Vi har mange mennesker rundt oss, både kjente og ukjente. Du kan også høre med naboen om du kan ta en joggetur med hunden deres. En treningspartner kan være en drahjelp som gir treningsøkter og aktiviteter mer mening!

4. Få en PT: Om alternativet over ikke er aktuelt, kanskje en PT kan være det? Jeg har ikke bare fått meg PT, men også en god venninne i Anette som er PT-en min! Det har gjort treningen gøyere og mer meningsfull. Jeg har også blitt tryggere takket være råd, motivasjon og instruksjoner av Anette.

5. Noe nytt: Om det er å melde seg inn i et treningssenter, få PT, kjøpe nye treningsklær eller fylle kjøleskapet med frukt, grønt og næringsrike ingredienser –det kan være noe nytt og positivt for å gi ekstra motivasjon. Om du ikke gjør det nå, så kanskje det kan være en belønning etter hvert som du har holdt på ønsket livsstil eller vist fremgang. Du vet hva som motiverer og gjør deg selv glad!

Mer inspirasjon av innleggene jeg har skrevet i samarbeid med Evo:
1: Alle passer inn på et treningssenter
2. Jeg føler meg endelig som meg selv igjen
3. Hvorfor trening har blitt så gøy og viktig for meg

Håper du er klar for å ta fatt på 2018 med en realistiske og fornuftig livsstil.  Om du skal trene og være aktivitet (noe jeg håper du vil), så gjør det for deg selv, for å bry seg om egen helse og ta vare på den fantastiske personen du er!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg