JEG HAR BRUKT ALT FOR MYE ENERGI PÅ Å HATE MEG SELV

Her kommer et innlegg som jeg tror mange vil kjenne seg igjen. Muligens vil mange også bli sint på meg, for hvorfor skal jeg hate meg selv? På samme måte som at jeg har sagt til utallige andre «hvorfor skal du være misfornøyd med deg selv?». Sannheten er at jeg har brukt mye tid på å hate og være misfornøyd med meg selv. Ikke over en periode, men over mange år. Det er litt vondt å tenke på, for du verden så unødvendig det er. Det kommer faktisk ingenting godt ut av det! Jeg hater ikke meg selv i dag, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg har et negativt fokus når det gjelder meg selv. Det meste av livet mitt har jeg sett meg selv i speilet og fokusert på den ene etter andre tingen som jeg ikke har vært fornøyd med. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har sett meg i speilet og tenkt «jeg er fornøyd med alt ved meg selv». I stedet for å se det jeg faktisk er fornøyd med, har jeg fokusert på det jeg ikke er fornøyd med. Da sier det seg selv at det er et negativt fokus. Jeg er egentlig alt annet enn en negativ person, men når det gjelder meg selv har jeg ikke vært spesielt snill.

Noe som kanskje har plaget meg mest er kropp. Derfor føles det ekstra godt for meg å faktisk si at jeg nå er utrolig fornøyd med at jeg har former. Fra liten av har jeg alltid vært veldig jentete av meg, og jeg liker å være feminin. Misforstå meg riktig, for jeg digger at det er «gutte-jenter» der ute også –selv om jeg ikke liker det ordet. For man trenger ikke å betegne noen som «guttete» for å vise maskuline sider. Vi aller er forskjellig, og jeg digger når folk tør å vise hvem de er og vise hva de er fornøyd med. Vel, jeg er og føler meg veldig feminin. Det å gå i utringning, fremheve ansiktstrekk med sminke og ordne håret mitt elsker jeg. Det siste jeg bryr meg om er hvis noen kommenterer negativt på at jeg fremmer formene mine, kritiserer sminken min eller påpeker noe jeg er fornøyd med. Jeg er så selvsikker når det kommer til dette, og det tror jeg også andre legger merke til, fordi jeg har fått så mange komplimenter for det. Da ikke bare av det motsatte kjønn, men også jenter. Jenter som driter så jævlig i den janteloven, at de sier rett ut det fine om andre. Der er jeg selv også, for jeg roser folk om det så er fin hårfarge eller flott rumpe. Hvorfor skal man ikke få si det? Kropp er en del av oss det også, på samme måte som ansikt, klær og utstråling. Vi trenger på ingen måte å gjemme oss selv –fordi vi skal være fornøyd akkurat som vi er! Fokuset skal ikke ligge på det negative, men det positive. Vi har virkelig ingenting å hate oss selv for, for at du er akkurat som du er gjør deg helt spesiell.

Jeg har ikke tenkt mye på dette før nå, og de siste dagene har jeg fått en oppvekker. I helgen hørte jeg et inspirerende foredrag som jeg trengte å høre. Det var Espen og Bianca som stod bak det. Underveis i foredraget fikk vi en oppgave der de spurte om vi kunne telle hvor mye rødt det var i rommet. Alle i rommet fikk to minutter til å telle. Jeg la virkelig merke til alt av røde ting i rommet, og tenkte at det måtte jo være nærmere tusen ting. På alle bordene stod det glass med biter av vannmelon, det var rødt dryss over frokostskålene, og jeg så små røde detaljer på klær, papirer og diverse annet som var i rommet. Så spurte Espen meg da vi var ferdig hvor mange blå ting jeg så. Ja, jeg så blå ting, men det var jo ikke det jeg fokuserte på. Jeg fokuserte bare på det røde. Nettopp slik blir det om man bare fokuserer på det negative også, man ser ikke det positive. Noe som er veldig synd, for tenk hvor mye glede, overskudd og energi man aldri får oppleve om det overskygges av negativitet og dårlige følelser.

Jeg har noen perioder som er bedre enn andre, men jeg innser at dette er noe jeg må jobbe med regelmessig. Jeg skal aldri, aldri, aldri hate eller være misfornøyd med meg selv. Jeg skal være pokker så fornøyd med at jeg er den jeg er, og det bør alle andre også være. Og dere, drit i den janteloven og vis dere frem da! Du er flott, og det skal ikke jeg heller være redd for å si at jeg er.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg