MIDDAGSTIPS: FLASKEGRESSKAR MED OST

Har du sett denne grønnsaken før? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har tenkt spesielt over den, før her om dagen. Jeg gikk tilfeldigvis innom en frukt og grønt, og la merke til den. Under stod teksten «flaskegresskar / butternut squash». Jeg søkte opp og fant forskjellige oppskrifter. Det ble middagen i dag, og hos meg falt det i smak!

Smaken av flaskegresskar vet jeg ikke å sammenligne med en annen smak, men det nærmeste jeg kommer er kanskje søtpotet? Arrester meg gjerne, men smaken kunne minne meg om det. Selve fyllet vil garantert smake utmerket i bakt søtpotet også. Et fint alternativ om du ikke finner flaskegresskar i butikken din. Gresskar har sesong nå, så denne lunsjen eller middagen er helt perfekt for de kommende månedene!

Dette trenger du: 
1 stk flaskegresskar / butternut squash
100 g chèvre
50 g mozzarella
50 g valnøtter
4 ss honning
Timian (gjerne fersk)
Havsalt
Pepper

Dette gjør du:

 1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Lag noen store ruter med en skarp kniv, men pass på så det ikke går helt gjennom skallet. Dette gjør at det blir raskere bakt.
 2. Legg begge delene med snittflaten opp i en ildfast form. Stek på 150 grader i 30-40 minutter, eller til det virker mørt. Ta ut formen av ovnen og skru opp til 200 grader.
 3. Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre og mozzarella i biter og grovhakk valnøttene. Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.

Håper det faller i smak hos dere også 🍁💛

Jeg har hatt en ordentlig deilig dag med mye June-tid. Som å bruke lang tid på å fikse neglene mine (fransk manikyr på akrylnegler tok sin tid å gjøre selv, men jeg ble så fornøyd). Ellers bare jobbet og kjent at det har vært så deilig å vite at det ikke er noe jeg MÅ rekke utenfor leiligheten. Men nå føler jeg for å rekke trening, bedre sent enn aldri!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg