MIN HJERTESAK BLIR PODCAST

Om to måneder er det 10 år siden jeg ble utsatt for en overfallsvoldtekt. Om fire måneder er det 10 år siden jeg ble utsatt for en sovevoldtekt.

Fra å nærmest ikke vite hva voldtekt er, til å forstå hvor utbredt og dessverre vanlig det er. Fra at det skulle være «min hemmelighet» til å gå offentlig ut med det. Fra å være skjør og redd, til sterk og uredd. Fra å tro at jeg ikke kunne leve med det, til å nettopp klare å leve med det.

Det er ikke bare en voldtekt, det er så mye mer. Det er en prosess, som alltid er urettferdig og ufortjent. Ofte er den også lang, kronglete og tung. Veien jeg har gått, skal ikke sammenlignes med veien noen andre har gått. Vi er alle forskjellige, og det finnes ingen fasit i etterkant av et traume. Ingenting er riktig eller galt. Alt vil være normale reaksjoner på unormale hendelser.

Etter å ha startet Vi tror deg-stiftelsen, opplever jeg mange henvendelser og spørsmål. Selv om det er mer åpenhet rundt problematikken i dag enn for 10 år siden, er det fortsatt nødvendig med mer informasjon og kunnskap. Kanskje på en måte det ikke har blitt belyst på tidligere? Det synes jeg! Jeg vil nå skape en dokumentar-podcast om voldtekt.

«Vi tror deg er en dokumentar-podcast om voldtekt, som vil dekke et stort informasjonsbehov. Den tar lytterne gjennom en lang prosess, fra voldtekten skjer og hvordan man med tiden kan lære seg å leve med det. Den vil ta for seg de utfordringene som utsatte og pårørende av voldtekt møter i prosessen. Podcasten skal bidra til økt kunnskap, opplysning, informasjon, åpenhet, hjelp, forståelse og trygghet. Den vil senke terskelen til å oppsøke hjelp, samt normalisere følelser og reaksjoner etter overgrep.»

Har du en historie eller et bidrag du har lyst å dele? Jeg vil snakke med utsatte, pårørende og fagpersoner. Send gjerne en e-post til: [email protected]

Tusen takk til Rådet for Psykisk Helse og Extrastiftelsen som støtter dette helseprosjektet. Ikke minst, tusen takk til dere som har tatt kontakt og allerede har sagt ja til å bidra i podcasten. Sammen skal vi skape en sterk, viktig og rørende formidling.

Her sammen med Kine som jeg driver stiftelsen med. Hun er også en av de som vil dele sin historie i podcasten. Ser frem til å dele mer om dette fremover! ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg